avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedare teren

Buna ziua,
am 3 intrebari:
1. cum pot afla cand se mai acorda, pe perioada scurta, posibilitatea de a depune cerere de retrocedare a terenului ?
2. ce documente trebuie sa depuna sotul meu in acest caz, tatal lui fiind decedat ?
3. putem afla daca terenul respectiv a fost atribuit altei persoane ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: preda alexandrina , utilizator 09:30, 29 Mai 2008
1. termenul de depunere a cererilor de retrocedare se prelungeste printr-un act normativ (lege, ordonanta de guvern, etc) cate se publica in Monitorul Oficial.
2. documentele ce trebuie sa insoteasca o astfel de cerere le gasiti in acel act normativ, in actul normativ pe care il modifica sau in normele metodologice, dupa caz. uneori, daca nu sunt suficiente dovezi despre dreptul Dvs. vi se mai pot cere documente suplimentare.
3. da, puteti afla daca a fost atribuit altei persoane, fie printr-o cerere adresata Primariei ca sa va comunice situatia juridica, fie puteti sa va adresati la Biroul de Carte Funciara pentru a vedea cine este noul proprietar (proprietarul de la acel moment, cu conditia ca acesta sa fi intabulat dreptul sau)
Multumesc pentru raspuns.
Dumneavoastra m-ati putea informa cand apare un act normativ de prelungire a termenului de depunere a cererilor de retrocedare ?
Multumesc oricum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare la cumparare-vanzare teren Nina1 Nina1 Ce documente sunt necesare pentru vanzarea-cumpararea unui teren? Ce documente pot fi consultate pentru a verifica daca un teren este lipsit de sarcini ... (vezi toată discuția)
Constuituire dr de propr - legile din 1947 dumitru2000 dumitru2000 - inainte de 1989 X a vandut lui o casa cu teren. Probabil sub imperiul legilor din '74 terenul a trecut , in parte in proprietatea statului ( sau a mun ... (vezi toată discuția)
Achizitionarea unui teren ramonagrama ramonagrama Buna ziua, Am achizitionat un teren si nu stiu ce trebuie sa fac mai departe. Unde il inregistrez sau ce trebuie sa fac? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)