avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident pe trecerea de pietoni

am suferit o mare trauma saptamana trecuta si anume:fetita mea a fost lovita pe trecerea de pietoni.lovitura nu a fost asa de grava,mai exact o contuzie la cap care s-a soldat cu multe vanatai si spaima cat cuprinde.Problema care ne-o punem acum este ca nu stim exact cum se procedeaza in astfel de cazuri intrucat noi nu am mai fost implicati in astfel de probleme.Vinovatul vrea sa ne intelegem dar nu stim exact ce suma sa cerem,daca se face intai plangerea ca dupa intelegere sa ne-o retragem?,daca mergem in instanta ce anume o sa ne trebuiasca in afara de bani#-o.Suntem complet pe dinafara si va rog din suflet daca se poate sa ne ajutati si pe noi cu cateva sfaturi.Va multumim anticipat!
Cel mai recent răspuns: andrutzu , utilizator 07:00, 12 Martie 2011
nu sunt in masura sa va dau multe sfaturi, dar in caz ca nu i-ati facut inca fetitei tomografie, grabiti-va. Loviturile la cap pot avea efecte nefaste si peste multi ani, iar vanataile formate provin din coagularea sangelui, deci trombi care pot infunda vasele de sange. Neaparat consultati medicul daca nu ati facut-o pana acum.
In primul rand, fata ar trebui internata pentru investigatii, posibile traume interne.
In functie de zilele de ingrijiri medicale, politia va face incadrarea.
Aveti apoi la dispozitie 60 de zile sa depuneti plangere la politie pentru vatamare corporala din culpa.
Daca va impacati si va retrageti plangerea, nu va mai exista nici un proces la instanta pe acest capat de acuzare, eventual daca soferul nu a fost si sub influienta alcoolului.
Suma pe care o putei cere ca daune morale si materiale, va trebui sa acopera atat aventualele cheltuieli de insanatosire, spitalizare, medicamente, cat si o recompensa morala fata de suferinta copilului.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
am efectuat in ziua accidentului si mai exact pe 3 martie2011,toate analizele si mai exact:CT,radiografii,ecografii,hemoleucograma acestea efectuandu-se la doua spitale,spitalul bagdasar si spitalul budimex.analizele au iesit ok pt.moment,dar va trebui sa mai efectuam CT-ul inca doi ani la rand.multumesc pt raspuns
In primul rand va multumeasc pt raspuns.Nu,soferul nu a fost baut,ci a depasit coloana de masini oprita la trecera de pietoni si a accidentat copii aflati pe trecere pe celalat sens de mers.Ideea este ca asta ma intrb si eu ca nu stiu la ce suma de bani sa ajungem sa nu fim nici exagerati dar nici fraieriti.
Acest aspect depinde de mai multi factori.
Asa cum v-am mai spus, in primul rand depinde de nr. de zile de ingrijiri medicale (a nu se confunda cu zile spitalizare).
Apoi, interesati-va de situatia materiala a vinovatului, pentru ca daca este vai mama lui, ce poti sa-i ceri?
Daca este vreun nepot al lui Becali sau Copos, are balta peste...

Alte discuții în legătură

Alcool și părăsirea locului accidentului Beyu Beyu Am părăsit locul accidentului având o alcoolemie de 0,65 an aerul expirat, ce pedeapsa risc? Nu am avut evenente și nici amenzi până acum. Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala mirelasob mirelasob Acum o saptamana am suferit un grav accident de circulatie, din care , multumita domnului, am scapat decat cu vanati, o mana in gips si o fractura la picior. ... (vezi toată discuția)
Zile spitalizare cristina2516 cristina2516 buna ziua, am avut o altercatie cu cineva care a sarit la bataie dupa ce mi-a strambat aripa la masina m-a si batut, in timp ce ne bateam persoana respectiva ... (vezi toată discuția)