avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensionar administrator de SRL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensionar administrator de SRL

Buna ziua,

Un pensionar, administrator de SRL (neplatitor de TVA), are obligatia de a avea carte de munca? Care sunt obligatiile care i-ar reveni in relatia cu ITM-ul?
Ce contributii trebuie sa plateasca (sanatate, pensii..) ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cami_G , utilizator 10:46, 3 Mai 2011
In actele constitutive ale SRL-ului care sunt atributiile administratorului?
"Administrarea si reprezentarea societatii"

Art.15. Dreptul de a administra si reprezenta societatea apartine administratorilor, numiti de Adunarea generala.
15.1. Administartorii iau decizii cu privire la activitatea curenta a societatii, in limita hotararii adoptate de Adunarea generala avand urmatoarele atributii principale:
a) organizeaza activitatea economica si comerciala a societatii;
b) intocmesc raportul de activitate al societatii, bilantul si contul de profit si pierderi al anului precedent, precum si proiectul programului de activitate si bugetulde venituri si cheltuieli al societatii pentru anul urmator si le prezinta anual la Adunarea generala.
c) aproba operatiunile d eplati si incasari curente;
d)aproba operatiunile de vanzare si cumparare de bunuri necesare activitatii curente;
e) aproba planul de finantare in limita competentelor date de Adunarea generala;
f) aproba incheierea de contracte de inchirieri;
g) angajeaza si concediaza personalul si stabileste drepturile si obligatiile acestuia;
h) stabileste strategia de marketing;
i) aproba incheierea, modificarea si rezilierea contractelor;
j)reprezinta societatea in raporturile cu tertii, semnand valabil actele ce angajeaza societatea;
k) reprezinta societatea in justitie;
l) rezolva alte probleme curente stabilite de Adunarea generala;
m) au drept de semnatura si dispozitie asupra conturilor bancare ale societatii."

Cam asta apare in statut la atributiile administratorului.
Eu nu-mi dau seama, din toate cele enumerate, daca domnul are dreptul de a vinde la SRL-ul dansului, fara a mai fi necesara incheierea unui contract de munca.

Ma puteti ajuta in clarificarea acestei probleme?

Va multumesc.
Am sunat, intre timp, la ITM si mi s-a spus ca in acest caz asociat unic, pensionar fiind nu are nevoie de contract de munca, deoarece este asigurat si cotizant la sanatate in calitate de pensionar. Asta a fost raspunsul doamnei de la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegere intre asociati DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua, Speta ar fi urmatoarea: A, B, C - asociati intr-un s.r.l. C - are functia de administrator Tot C vrea sa achizitioneze o masina noua pe firma, ... (vezi toată discuția)
Cod cor pentru administrator srl Ice68 Ice68 Buna ziua, 1. Intr-un SRL cu 2 asociati, se poate angaja unul din ei Administrator? Daca da, ce act normativ reglementeaza aceasta situatie, fiindca stiu ca ... (vezi toată discuția)
Contract civil ilegal pentru angajatii asociatiilor de proprietari? Crina70 Crina70 Buna ziua! Este adevarat ca potrivit noului Cod al muncii nu se mai pot face angajari cu contract civil in Aosociatii de proprietari ?#- (vezi toată discuția)