avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare administrator SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare administrator SRL

Un administrator de srl poate sa numeasca pe altcineva, un director, sa administreze societatea in locul lui, sau este obligatorie modificarea actului constitutiv cu toate demersurile la registrul comertului? Daca este vorba numai de o perioada de cateva luni? Daca se poate, ce acte trebuie intocmite pentru dreptul legal de semnatura al directorului care l-ar inlocui pe administrator?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 15:15, 10 Martie 2011
Administratorii care au dreptul de a reprezenta societatea nu il pot transmite decat daca aceasta facultate li s-a acordat in mod expres.( art. 71/Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale). In cazul incalacarii acestei prevederi, societatea poate pretinde de la cel substituit beneficiile rezultate din operatiune. Administratorii care isi substituie alta persoana fara a avea acest drept, vor raspunde solidar cu aceasta pentru eventualele pagube pricinuite societatii.
E ok ca raspund solidar administrator si substituit, dar este legal? fara mentiuni in actele constitutive ale societatii? fara modificari la registrul comertului?
In lege nu este specificat acest aspect. Parerea mea este ca pentru a fi protejat administratorul statutar, dupa ce a primit acordul expres al asociatilor de a fi substituit, sa zicem printr-o hotarare AGA, o poate inregistra la registrul comertului pentru a fi mentionata si in caz de nevoie sa se prevaleze de aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator statutar carmendehelean carmendehelean Un SRL are 4 asociati.Administratorul statutar numit si inregistrat la camera de comert intra in concediu pt crestere copil.Ce trebuie facut in acest ... (vezi toată discuția)
Fisa de post functionar administrativ/administrator societate comerciala carmen10 carmen10 Cine ma poate ajuta cu un model de fisa de post functionar administrativ? (vezi toată discuția)
Actionar unic si administrator 120656 120656 Buna seara, Sunt actionar unic si administrator la un SRL, care a intrat in insolventa cu 2 luni in urma, fiind numit in acest caz un administrator ... (vezi toată discuția)