avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dosar de dauna CARPATICA + Dosar cercetare penala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dosar de dauna CARPATICA + Dosar cercetare penala

Buna ziua,
Am mare nevoie de un sfat....
Pe scurt...am fost implicat intr-un accident de circulatie cu vatamare corporala in luna august 2010.In urma accidentului s-a intocmit dosar de cercetare penala...datorita faptului ca vinovatul avea alcolemie in sange de 1,70 la prima proba si 1,65 la a doua....am depus toate actele necesare deschiderii dosarului de dauna la Carpatica.Cei de acolo au facut multe adrese catre Politia Rutiera Brasov catre Parchet...de la Politie au raspuns ca dosarul e la Parchet....de la Parchet nu a raspuns nimeni.....am facut o cerere conform careia mi-am luat angajamentul fata de cei de la Carpatica asigurari sa ma despagumeasca iar in cazul in care instanta ma va gasi pe mine vinovat le voi restitui banii cu care am fost despagubit...( tind sa cred ca nu voi fi gasit vinovat datorita faptului ca vinovatul a trecut pe culoarea rosie a semaforului si a mai avut si alcolemie) dar el a facut contestatie si alcolemia a scazut pana la 0,65X-( deci totul este posibil
Am facut si eu personal o adresa catre parchet pentru a-mi comunica stadiul dosarului dar nu am primit nimic...daca primesc raspuns cu neinceperea urmaririi penale ma vor mai despagubi???
Nu vreau decat sa imi fac masina....Nu stiu ce ar trebui sa mai fac....
O pot face cu banii mei dar imi e frica ca nu ii voi mai recupera....un sfat???
Multumesc
Cel mai recent răspuns: andreicarausu , utilizator 14:23, 11 Martie 2011
Daca o reparati in regie proprie ...riscati sa nu primiti banii. In conditii normale dosarele de dauna se solutioneaza dupa iesirea de sub urmarirea penala a vinovatului.
Regia proprie nu este acelasi lucru cu plata reparatiei de catre pagubit, nici ca forma nici ca valoare, ci este o optiune mentionata in cererea de despagubire formulata de asigurat/pagubit.Se pare ca pasul pe care trebuie sa-l faceti imediat, este sa impulsionati obtinerea unui document din care sa rezulte vinovatia asiguratului RCA(de la politie/parchet), fara de care asiguratorul are motive sa blocheze dosarul, in sensul de a nu inainta constatarea tehnica catre reparator, deci intarzierea evaluarii daunei si raspunsului privind oferta de plata.Avand declaratia, prevazuta de norme, puteti face presiuni pentru continuarea lichidarii daunei.
asta inseamna ca eu sa stau cu masina fara a fi reparata inca cel putin 6 luni???
am intocmit un deviz la service....au facut poze....deviz poate face si asiguratorul...deci nu vad problema.....
si cui cer daune ???parchetului???
eu pot sa o fac pana imi dau ei bani...azi iau airbagurile,maine capota....poimaine aripa si tot asa....in 2 luni o fac....
o alta problema...de cand am deschis dosarul de dauna ei au termen de 3 luni pentru investigatii da???ok...au trecut 6 luni...nu au facuto..daca e dosar de dauna cu anexa 2 trebuie sa astepte de la parchet apoi eu sa mai astept inca 3 luni pana la solutionarea dosarului de dauna???..cand primesc raspuns de la parchet in mod normal trebuie sa ma si despagubeasca nu???
multumesc
Nu este cazul sa va nevrozati pentru ca ati primit raspunsuri functie de detaliile pe care le-ati dat.Dupa cum raspundeti acum pot sa mai adaug:
-important este sa faca asiguratorul sau sa accepte devizul facut de service.
-nu vedeti problema, pentru ca nu v-ati interesat de procedura si asiguratorul profita, fara a putea fi sanctionat, tergiversand cat poate despagubirea.
-daca dosarul a fost deschis pe baza anexei 2, in care este stabilit si vinovatul, avand si declaratia privind returnarea in caz de schimbare a vinovatiei, daca depuneati si ultimul document la dosar (cererea de despagubire pentru suma reprezentand valoarea reparatiei), dupa 90 zile de cercetari proprii, si inca zece ,trebuia sa primiti oferta de despagubire, cel mult egala cu suma solicitata, sau refuzul motivat.
-cum acesti pasi nu au fost urmati , innodati firul ,reluati demersuile de la intrerupere:
1.solicitati aprobarea/respingerea devizului pe care il aveti.(orice reparatie facuta fara a avea dovada acceptului asiguratorului, poate crea neplaceri)
2.depuneti cererea de despagubire indiferent de rezultatul pct.1
3.Notificati asiguratorul pentru depasirea celor 90 zile, pentru care sunteti indreptatit la solicitarea de penalitati in valoare de 0,1% /zi din valoarea despagubirii,
4.Pentru orice raspuns (in scris) neconvenabil, initiati o conciliere, urmata de actionarea in judecata a asiguratorului.
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2011
nucu$, utilizator
domnule nucu...nu ma nevrozez....doar ca nu prea inteleg...
cei de la carpatica nu pot inainta mai departe dosarul datorita faptului ca nu au primit de la parchetul brasov care este stadiul dosarului.
pe verso la anexa 2 scrie "subsemnatul..(cel care m-a lovit pe mine).....bla bla bla.....consimt ca despagubirea datorata persoanei pagubite sa se stabileasca pe baza intelegerii intre parti , cu acordul carpatica asigurari....(.....)...Prezenta tine loc si de instiintare la Carpatica Asig" - o anexa 2 normala
deci urmatorii pasi ar fi : ?
"1.solicitati aprobarea/respingerea devizului pe care il aveti.(orice reparatie facuta fara a avea dovada acceptului asiguratorului, poate crea neplaceri)
2.depuneti cererea de despagubire indiferent de rezultatul pct.1
3.Notificati asiguratorul pentru depasirea celor 90 zile, pentru care sunteti indreptatit la solicitarea de penalitati in valoare de 0,1% /zi din valoarea despagubirii,
4.Pentru orice raspuns (in scris) neconvenabil, initiati o conciliere, urmata de actionarea in judecata a asiguratorului"?
multumesc

Alte discuții în legătură

Asigurari auto dorianztd dorianztd Buna ziua, Am si eu o problema cu un accident in lant pe A2,am fost prin la mijloc ,am masina avariata si in fata si in spate,dupa constatarea politiei ... (vezi toată discuția)
Dosar de dauna carpatica andreicarausu andreicarausu Buna ziua, Daca se poate un mica ajutor ar insemna enorm pentru mine.In data de 22 august am avut un evenimet rutier in Brasov cu vatamare ... (vezi toată discuția)
Reparatie pe polita rca arhitectool arhitectool Buna ziua, In urma unui accident foarte grav, masina mea (care era parcata) a fost avariata iar eu m-am prezentat a doua zi cu polita RCA a vinovatului la ... (vezi toată discuția)