Buna ziua,
Am mare nevoie de un sfat....
Pe scurt...am fost implicat intr-un accident de circulatie cu vatamare corporala in luna august 2010.In urma accidentului s-a intocmit dosar de cercetare penala...datorita faptului ca vinovatul avea alcolemie in sange de 1,70 la prima proba si 1,65 la a doua....am depus toate actele necesare deschiderii dosarului de dauna la Carpatica.Cei de acolo au facut multe adrese catre Politia Rutiera Brasov catre Parchet...de la Politie au raspuns ca dosarul e la Parchet....de la Parchet nu a raspuns nimeni.....am facut o cerere conform careia mi-am luat angajamentul fata de cei de la Carpatica asigurari sa ma despagumeasca iar in cazul in care instanta ma va gasi pe mine vinovat le voi restitui banii cu care am fost despagubit...( tind sa cred ca nu voi fi gasit vinovat datorita faptului ca vinovatul a trecut pe culoarea rosie a semaforului si a mai avut si alcolemie) dar el a facut contestatie si alcolemia a scazut pana la 0,65X-( deci totul este posibil
Am facut si eu personal o adresa catre parchet pentru a-mi comunica stadiul dosarului dar nu am primit nimic...daca primesc raspuns cu neinceperea urmaririi penale ma vor mai despagubi???
Nu vreau decat sa imi fac masina....Nu stiu ce ar trebui sa mai fac....
O pot face cu banii mei dar imi e frica ca nu ii voi mai recupera....un sfat???
Multumesc
Asiguratorul va va despagubi oricum dar asa cum spunea corect consultantul nucu$ asiguratorul profita de pasii dv sovaielnici sau gresiti. Mergeti la asigurator si solicitati sa va faca constatarea sau sa o accepte pe cea facuta de service si sa va dea in final acceptul de introducere in reparatie. Apoi dosarul poate sa-si urmeze cursul. Pastrati-va copii dupa toate documentele emise pt ca s-ar putea sa aveti surpriza ca dupa un an de tergiversare acest asigurator sa va spuna ca evenimentul nu a avut loc asa cum ati declarat dv si cum a mentionat politia. Aveti grija ca la terminarea reparatiei asiguratorul sa-si dea acceptul de plata pe devizul de reparatie altfel va refuza plata.
va multumesc tuturor pentru promptitudine...
Astazi am reluat demersurile cu asigurarile....am fost la dansii si am cerut sa imi dea cerere tip de despagubire sa o completez....nu mica mi-a fost mirarea sa imi zica ca nu imi pot da aceasta cerere pentru ca ei nu s-au ocupat de dosar...ci doar cei de la juridic....mi-au dat o foaie a4 in care am formulat sa imi fie acceptat devizul celor de la service si sa pot demara reparatia....+ am adaugat pe respectiva cerere faptul ca mi-am luat angajamentul fata de ei sa ma despagubeasca iar daca instanta ma gaseste vinovat le voi restitui banii....raspunsul de la ai a fost urmatorul:
-saptamana viitoare veti primi oferta noastra de despagubire
-un inspector va efectua un deviz si el si va vom comunica
-mi-au invocat faptul ca vinovatul a declarat la carpatica brasov cum ca el a trecut pe culoare verde a semaforului si nu exista concordanta intre anexa 2 si ce a declarat el....in anexa 2 scrie clar ca a trecut pe culoarea rosie si pe verso el isi ia si angajamentul ca sa se rezolve pe cale amiabila.
Directorului de la Carpatica i-am zis urmatorul lucru ( va rog frumos sa imi zice-ti daca am dreptate sau nu ) : " Instanta hotaraste cine e vinovat iar atat timp cat pe un act oficial emis de politia rutiera brasov scrie ca "vinovatul" a trecut pe culoarea rosie cu atat mai mult cu cat mi-am luat angajamentul in scris fata de ei ca le voi restitui suma cu care ma vor despagubi daca voi fi gasit vinovat de instanta"
acum astept sa vad ce imi vor comunica ei....intrebarea e urmatoarea??? voi fi vreodata despagubit de ei???
Asigurari auto
dorianztd
Buna ziua,
Am si eu o problema cu un accident in lant pe A2,am fost prin la mijloc ,am masina avariata si in fata si in spate,dupa constatarea politiei ... (vezi toată discuția)