avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ajutor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ajutor

Buna ziua,
As dori sa ma ajutati cu cateva informatii:
Cum se stabiliste pretul corect pentru achitionarea unei Sc, un Srl adica... in baza situatiilor financiare care ne-au fost puse la dispozitie.
Desigur proprietarul afacerii doreste un pret, enorm, insa noi dorim sa oferim un pret just conform realitatii.
Multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 09:26, 12 Martie 2011
pretul just il determinati in functie de posibilitatile viitoare de a scoate profit, reflectat din vad ,portofoliu clienti, mijloacele fixe existente.Teoretic dvs. achizitionati partile sociale a caror valoare o determinati prin raportare activ net la nr de actiuni existente.Pt.o mai buna aprofundare aveti Ordin 1376/2004 NM privind fuziunea, absorbtia cesiune etc...
situatiile financiare puse la dispozitie nu sunt suficiente pentru stabilirea unui "pret just conform realitatii".
sunt si alti factori (nevazuti in situatiile financiare) care influenteaza pretul: vadul comercial, vechimea in "industrie", clientela, contracte clienti/furnizori, calitatea personalului preluat...etc, etc...
si pana la urma, pretul "corect" va fi cel de comun acord vanzator/cumparator.B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie pentru o fuziune prin absortie a unei firme mitica47 mitica47 Va rog sa-mi spuneti care ar fi modalitatea de absortie a unei firme aproape falimentara de catre o alta societate. Transformarea ei intr-un punct de ... (vezi toată discuția)
Reevaluare cladire avas avas Buna ziua, Am o cladire pe firma , reevaluata in noiembrie 2011. Am mers la TAXE SI IMPOZITE , ca sa inregistrez reevaluarea si mi-au zis ca reevaluarea ... (vezi toată discuția)
Fuziune prin absortie carmenaurora carmenaurora BUNA ZIUA am inteles la ORC ca pentru fuziune prin absortie dintre 2 SRL, se depune in prima faza RAPORTUL DE FUZIUNE. as dori sa stiu concret ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)