avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bilet la ordin depus "gresit"
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bilet la ordin depus "gresit"

Buna
O intrebare..de procedura
Am garantat cu BO o achizitie de marfa in valoare x. scadenta la o anumita data
Intelegerea, din pacate doar verbala, a fost ca acel BO sa fie introdus in banca doar in cazul in care nu fac dovada platii facturii la timp.
Din motive alambicate, Biletul la ordin a fost depus spre incasare.
Intre timp eu am facut plata la mai bine de jumatate din suma, urmind ca pina la data scadenta sa fie inchisa total suma in discutie.
Intrebarea e..ce se intimpla cu acel BO, odata ajuns la Banca, intru-cit clar suma nu este disponibila , si nici nu are de ce a se mai opera intrucit datoria a fost stinsa la acea data.
Care sunt modalitatile de a "bloca" acel BO.
Ar fi o varianta sa solicit returnarea banilor virati de la furnizor -plata eronata-pt a se putea opera BO?
Cit timp "sta" in banca BO ca se poate opera?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: maxu08 , utilizator 12:15, 28 Iulie 2008
Posesorul Bo il prezinta la banca la data scandetei si completeaza o declaratie, in cazul dvs. fiind pentru plata acelei facturi. In cazul in care nu exista disponibil in cont, se returneaza BO la detinator si acesta il poate investi cu formula executorie , urmand ca sa se prezinte la executor in vederea executarii silite.
In cazul in care ati achitat intreaga suma, trebuie sa solicitati restituirea BO.
PS, nu exista consecinte penale pentru BO fara disponibil, dar puteti intra in incidenta de plata, banca fiind obligata sa comunice BNR despre acest fapt si sa fiti in baza lor de date.
marian230 a scris:

Care sunt modalitatile de a "bloca" acel BO.



in cazul in care acel BO nu a fost deja refuzat la banca dv, vorbiti cu beneficiarul sa faca o cerere de retragere din circuit al acelui bilet la banca lui. (nu e chiar ortodox, dar se poate).
e nevoie de acordul celor doua banci implicate.
CRIS TIMISOARA a scris:

marian230 a scris:

Care sunt modalitatile de a "bloca" acel BO.



in cazul in care acel BO nu a fost deja refuzat la banca dv, vorbiti cu beneficiarul sa faca o cerere de retragere din circuit al acelui bilet la banca lui. (nu e chiar ortodox, dar se poate).
e nevoie de acordul celor doua banci implicate.

daca reusit cineva sa faca asa ceva pana acum il felicit...eu nu am reusit prin cerere la banca sa scoata din circuit bilete la ordin, deci ajutorul pe care am vrut sa il dau debitorului nu s-a materializat.:(
Buna ziua,
In cazul in care el va investi BO cu formula executorie si va trece la executare silita iar dumneavoastra aveti deja achitat tot debitul, va comite o infractiune "Imbogatire fara justa cauza". Asa ca nu va faceti probleme in acest sens. BO nu are repercusiuni penale impotriva dumneavoastra. In cazul in care va trece la executare veti putea contesta executarea pentru lipsa de interes.
Pentru orice alta intrebare va stau la dispozitie.
Ce voiam sa intreb ... am pus intrebarea aceasta si in alt forum si astept raspuns inca ... dak clientul a emis un BO cu contul completat aiurea e posibil ca banca sa il refuze pentru completare "neconforma" sau mai stiu eu cum? Cum procedez? mai bine nu il bag in banca si vb cu clientul sa mai emita unul? Mentionez ca doar contul e gresit de pe BO

Alte discuții în legătură

Retragere bilet la ordin din circuitul interbancar? mariaurell mariaurell ce presupune retragerea unui bilet la ordin din circuitul bancar? am un bilet dat unui furnizor. are data scadenta maine, 13. am platit furnizorului si am ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin emis inainte de livrarea marfii vrica vrica Am emis la presiunea furnizorului un BO pentru o factura dar marfa nelivrata si ulterior stornata factura inscrisa pe BO La momentul stornarii furnizorul a ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin- refuz de plata hambra hambra ce repercusiuni pot avea daca banca a refuzat un bilet la ordin din lipsa totala de disponibil (am fost plecat din localitate si am uitat sa depun bani in ... (vezi toată discuția)