avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bunuri comune

situatia este : am cumparat un apartament impreuna cu al doilea sot al meu prin credit bancar.avansul de 25% a fost platit de el cu banii obtinuti in urma partajului dintre el si fosta sotie ( amandoi suntem la a doua casatorie ).ratele sunt platite din salariul meu,intrucat salariul lui abia ii ajunge sa se intretina. pe actul de proprietate al apartamentului este trecut doar el ca unic proprietar,iar noi doi nu suntem casatoriti la primarie.problema la care as vrea sa gasesc o solutie este urmatoarea : ce acte ar trebui sa facem noi doi,astfel incat copilul meu,pe care il am din prima casatorie,sa aiba dreptul la jumatate din acest apartament ? care ar fi cea mai buna si mai sigura solutie in acest sens ? mentionez ca si el are un copil din prima casatorie . va multumesc pt sprijin.
Cel mai recent răspuns: theya_05 , utilizator 11:10, 11 Martie 2011
sa va vanda cu acordul creditorului jumatate din casa si sa incheiati si cu banca act aditional sa platiti alaturi de concubin rata. deci, primul drum e la banca
sunt mai multe variante.in prezent, proprietar este doar concubinul dvs(nefiind casatoriti legal, nu aveti in fata legii calitatea de sotie).deocamdata inteleg ca apartamentul este ipotecat in favoarea bancii.pentru a fi inclusa si dvs ca si proprietar cu o cota parte din apartament, va trebui sa aveti atat acceptul bancii cat si al concubinului.una din variante.
alta solutie ar fi sa luati un credit pe numele dvs si sa ii platiti 50%din apartament,devenind coproprietara.desigur, mai sunt si alte variante.
gi_jane2 a scris:

sa va vanda cu acordul creditorului jumatate din casa si sa incheiati si cu banca act aditional sa platiti alaturi de concubin rata. deci, primul drum e la banca

din motive bine intemeiate,eu nu as vrea sa apar eu pe actul de proprietate. ma intereseaza sa-i asigur dreptul de proprietatea asupra a 1/2 din apartament copilului meu. in acest caz,care ar fi solutiile ?
intrebati la banca daca e posibil si in ce conditii concubinul sa-i poata vinde o jumatate din casa direct fiului dvs.
in cazul in care nu obtineti acordul bancii pt aceasta tranzactie, barbatul ii poate lasa jumatate din casa prin testament, insa nu aveti vreo siguranta ca nu se razgandeste
va multumesc tuturor pt. sfaturi. o zi excelenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, partaj in concubinaj in conditiile urmatoare? Ionela_Ionela Ionela_Ionela Buna ziua, Incerc sa fiu cat mai la obiect. Am luat un credit ipotecar doar pe numele meu, el fiind codebitor cu venituri 0 (asa a fost trecut in ... (vezi toată discuția)
Apartament ipotecat inainte de casatorie printzesa18 printzesa18 Buna Am achizitionat un apartament cu un credit ipotecatar inainte de casatorie. M-am casatorit si as vrea sa-l trec proprietar si pe sotul meu. Cum as putea ... (vezi toată discuția)
Garantie pentru plata ratelor floarealbastra floarealbastra Parintii mei s-au decis sa imparta apartamentul pe care il detin intre mine si fratele meu, ei locuind de mai bine de 10 ani la tara.In acest timp, eu cu sotul ... (vezi toată discuția)