avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurarea locuintei fara succesiune
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurarea locuintei fara succesiune

La asigurarea unei locuinte, de regula, asiguratorul solicita cartea de identitate a proprietarului.
In cazul nostru proprietarul este decedat, iar succesiunea nu a fost executata.
Exista o procedura pentru incheierea asigurarii obligatorii a locuintei aflate in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 12:41, 11 Martie 2011
polita de asigurare poate fi incheiata si de chirias sau de alt posesor. Dovada folosintei imobilului o puteti face cu actul de domiciliu sau adeverinta de la primarie.
Polita de asigurare se poate incheia de oricare ruda a decedatului dar la rubrica mentiuni este bine sa va treaca fraza : platitorul politei este .... si va trece datele dv din CI / BI. La rubrica beneficiar asiguratorul va trece : conform actului de succesiune care se va emite ulterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare obligatorie(facultativa) ptr.locuinta eddie2002 eddie2002 Buna ziua! Locuiesc intr-un imobil din paianta sau cel putin la construire a fost asa deoarece a fost tencuita cu mortar, iar la interior a fost placata cu ... (vezi toată discuția)
Polita obligatorie de asigurare a locuintei simona35 simona35 Buna ziua, as dori si eu un raspuns competent la urmatoarea problema. As dori sa inchei asigurarea obligatorie pentru locuinta si proprietarul ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta, contract cu primaria Cristina Carmen Dascalu Cristina Carmen Dascalu In situatia in care pentru locuinta am contract de cumparare incheiat cu Primaria si [b]inca mai platesc rate la acea locuinta[/b], care este calitatea mea pe ... (vezi toată discuția)