avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... e nevoie de autorizatie primarie pentru montare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

e nevoie de autorizatie primarie pentru montare balustrada

buna ziua. e nevoie de autorizatie de la primarie -serviciul disciplina in constructii- pentru montarea unei balustrade la inrarea in imobil? sunt foarte multi oameni in varsta si se pot evita accidentele prin montarea unei balustrade de sustinere. din acest motiv asociatia a fost sesizata de primarie pentru demontarea ei in lipsa autorizatiei de construire, aceasta in urma reclamatiei facute de o doamna rau intentionate. in legea 500/1991 nu este specificat concret pentru balustrade si este logic ca o balustrada nu este o constructie in sine sau nu modifica o constructie. am uitat sa spun ca montarea ei a fost facuta legal din punct de vedere a legii 230/2007.va rog un raspuns concret. multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 18:17, 11 Martie 2011
Proprietatea comuna a asociatiei este la 0.90 m de la zidul cladirii pe acea bordura de beton care inconjura blocul.
Deci pe acea bucatica puteti sa va montati o balustrada.....si daca o sa iesiti cu cativa cm in afara n-o sa fie sfarsitul lumii.

Dar primaria, atunci, in trecut, de ce v-a pus s-o demontati?
Ce intelegeti ca a fost facuta legal din punct de vedere al legii 230/2007?
Eu am dat o cautare pe Google pentru legea 500/1991 si nu am gasit nimic.

Cei de la Primarie pot fi sesizati de oricine doreste in orice problema care ii trece prin cap unui cetatean al urbei.De la un serviciu specializat al primariei trebuie sa se deplaseze niste doamne/domni care trebuie sa constate situatia in teren,sa vorbeasca cu cineva pe acolo, sa faca un proces-verbal , sa raspunda printr-o adresa petentului. Din toate astea s-au intamplat ceva sau acea vecina v-a spus povesti?. Daca vreti sa fiti sigura de demersurile ei cereti-i raspunsul scris al Primariei ca sa il cititi si dumneavoastra si spuneti-i ca nu va luati dupa ce spune oricine.In raspunsul acela scrie daca trebuie sau nu autorizatie si ce serviciu sa contactati din primarie pentru intrarea in legalitate.
gr.rai a scris:

in legea 500/1991 nu este specificat concret pentru balustrade


Probabil ca ati dorit sa va referiti la L nr 50/29 iulie 1991,privitoare la autorizarea executarii constructiilpr

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare fatada bloc sorel sorel Sa va expun problema. Chiriasa spatiului comercial de la parterul blocului a modificat fatada blocului, instaland in locul unor spatii facute din caramida, ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa-si dea consintamantul si cat ai voie sa modifici un apartament fara a afecta structura si rezistenta blocului? Popa tina Popa tina Cum putem verifica si cine ne poate da o garantie scrisa ca modificariile facute intr-un apartament al unui vecin nu ne afecteaza pe toti locatarii. Ca sa fiu ... (vezi toată discuția)
Art.31 din legea 50/1991 fiatlux fiatlux Sub balconul aflat la parterul blocului a fost construită o anexă formată din două încăperi din zid. Cele două încăperi sunt separate de un zid ... (vezi toată discuția)