avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CMR INTERN
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CMR INTERN

Firma B cumpara marfa de la firma A si o revinde catre firma C. Marfa circula pe traseul direct de la firma A la firma C, firma C asigurand si transportul. Facturarea se face ulterior intre firme. Ce documente de transport se intocmesc in acest caz pentru descarcarea/incarcarea din/in gestiune?

Se poate intocmi CMR intern pe care sa apara toti cei 3 parteneri? Sau sa se intocmeasca avize pereche de la A la B si de la B la C?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 14:33, 17 Martie 2011
Eu sustin varianta cu avize. Nu stiu sa existe CMR intern, eventual un contract de vinzare cumparare care sa mentioneze toate detaliile, insa avizul este cel care trebuie sa insoteasca transportul.

Nu exclud nici varianta ca avizul sa fie de la A la C, dar varianta aceasta nu este reglementata, si consider ca este greu de explicat celor care care vin in control.
Buna seara

Tot avizul il vad si eu ca solutie . Nici nu avem alta reglementare si nu cred ca un alt document va fi acceptat /acceptabil atat in cazul unui control pe teren , cat si in cazul unui control ulterior .
Si tot avize pereche .
Revin, pentru ca am mai citit de la aceasta postare un ordin cu numarul 1892/17.11.2006 publicat in mof 919 . In acest ordin este reglementat transportul intern si international , de marfuri si persoane , si am aflat ca trebuie intocmit CMR si pe parcurs intern , atat in cazul transportului propriu cat si in cazul transportului public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Document de transport aartist aartist Buna-ziua, Pentru un transport rutier de marfuri contractul reprezinta documentul de transport? (vezi toată discuția)
Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)
Avize-facturi igna_florin igna_florin pot sa transport beneficiarului marfa si sa ii facturez in baza avizelor doar luna urmatoare pana in data de 15 a lunii viitoare pentru luna curenta? avand in ... (vezi toată discuția)