avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Impozit pentru vanzare locuinta vanduta dupa mostenire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Impozit pentru vanzare locuinta vanduta dupa mostenire

Buna ziua,

Sotul a decedat in august 2010, in octombrie 2010 s-au facut actele pentru succesiune (deci in mai putin de 6 luni) si in februarie locuinta pentru care s-au incheiat actele de mostenire in 2010 a fost vanduta.
In acest caz se mai plateste impozit pentru locuinta vanduta de catre sotie dupa mostenire ? Daca da, cum se calculeaza ?
Locuinta a fost cumparata de catre soti (sotia care a vandut si sotul decedat) in 2005.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tiberiu2008 , utilizator 09:24, 14 Martie 2011
pt jumatate din ap se ia in considerare data dobandirii 2005, iar pt jumatatea mostenita, impartita pe cote de mostenitori, data dobandirii e mai mica de 3 ani, impozitata ca atare, fiecare dintre vanzatori platind impozit aferent cotei lui.
notarul nu are interes sa va ia mai mult decat trebuie pe impozit, banii merg la stat. puteti cere explicatii privind calculul impozitului si notarului. mie mi-a dat 6773, poate nu e corect
nu sunt motive pt a schimba notarul, mai ales ca impozitul e platit de vanzatori, nu se justifica cererea cumparatorului.
sa comunice cumparatorului ca nu schimba notarul si sa se prezinte in ziua stabilita. mai departe, va ajuta notarul, probabil se consemneaza ca respectivul cumparator nu s-a prezentat
Multumesc foarte mult pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa mostenita zarand2015 zarand2015 locuiesc cu sotia la casa.Casa este mostenriea sotiei.Inca nu am facut succesiunea,neavand bani pentru asa ceva.In caz ca vom gasi un client sa vindem casa,sa ... (vezi toată discuția)
Taxa catre stat ContSters56818 ContSters56818 In urma vanzarii unui imobil,care sunt taxele care se platesc catre stat de catre vanzator,respectiv cumparator? (vezi toată discuția)
Neachitare impozit andra_b andra_b Acum 2 ani am cumparat de la o ruda un teren,s-a facut act de vanzare cumparare prin notar,din cate stiu trebuia platit un impozit de 16% de catre ... (vezi toată discuția)