Buna ziua, sper ca ma poate ajuta cineva aici. M-am casatorit in Romania in 1995 dar locuiesc in Irlanda de 14 ani. Sotul locuieste tot in Irlanda dar a introdus actiune de divort in Romania, doreste un divort rapid fara motivarea sentintei de divort... Avocatul meu in Irlanda a incercat sa blocheze divortul in Romania pentru ca noi avem domiciliul aici dar avocatul meu in Romania zice ca nu se poate asa ceva si ca sotul meu poate divorta in Romania chiar daca noi avem domiciliul in Irlanda si suntem si cetateni irlandezi. Ma poate ajuta cineva cu o informatie? Este posibil asa ceva? Eu nu doresc sa divortez in Romania pentru ca locuiesc de 14 ani in Irlanda si nu mi se pare normal sa divortez in Romania, nu pot calatori de cate ori am data in tribunal, nu sunt de acord cu pensie alimentara platita in lei, nu stiu care e obligatia tatalui in legatura cu vizita copiilor. De asemenea el doreste sa-mi reiau numele dinaintea casatoriei, eu am aici certificat de cetatenie si pasaport irlandez pe numele dupa casatorie si doresc sa-mi tin numele dupa casatorie ca sa evit alte costuri. Apreciez orice informatie, multumesc mult.
Daca si dvs. si sotul sunteti de acord cu rezolvarea litigiului pe cale amiabila, merita sa incercati prin mediere, in opinia mea atat dvs. cat si sotul veti avea numai de castigat prin solutionarea problemei dvs. prin mediere. Ex : costuri mai mici ( fata de instanta ),timp mai scurt de solutionare, aveti libertatea de a lua decizii, pentru ca mediatorul nu impune solutii, el construieste solutii impreuna cu dvs., etc.
Multumesc mult pentru raspuns. Incerc sa-l conving dar nu vrea sa mergem la mediation aici in Irlanda, vrea doar divortul in Romania. Pot cere avocatului meu in Romania care ma reprezinta la proces sa ceara in tribunal ca noi sa mergem la mediere? Sau exista posibilitatea mediere prin email pentru ca noi nu locuim in Romania?
Daca ambii soti au cetatenie romana si resedinta in Irlanda se poate divorta in Romania doar cu acordul ambelor parti.
In caz contrar nu se poate.
Divortul in Romania nu presupune prezenta personala la proces daca aveti avocat care sa va reprezinte la proces.Adica nu va trebui sa veniti in Romania la fiecare termen de judecata.
Divor strainatate
dragganu
buna ziua, am domiciliul in Romania, iar sotia este cetatean strain in franta cu domiciliul acolo. casatoria este facuta in romania.avem un copil minor care ... (vezi toată discuția)