Buna ziua ,va rog frumos ajutati-ma si pe mine un un raspuns elogvent la urmatoarea intrebare.
Vreau sa infiintez o firma de paza si protectie cu denumireaS.C. S.......... G......... S........ S.R.L. si vreau sa-i folosesc primele initiale ale cuvintelor care alcatuiesc societatea comerciala,ca prescurtatie si sa le tiparesc pe echipamente si autoturisme. Intrebarea mea este:
Mai exista o firma de paza cu prescurtarile astea S.G.S. dar nu are aceiasi denumire doar initialele sunt in comun. Se poate infiinta societatea mea cu numeleS.C. S.......... G......... S........ S.R.L. si prescurtarea S.G.S. ?
Va multumesc frumos!
Am inteles exact ceea ce ati spus. Daca faceti rezervarea emblemei si registrul va accepta acea reprezentare grafica parerea mea este ca va puteti folosi de ea. Exista posibilitatea ca cealalta societate sa nu aiba inregistrata emblema. Temei legal pentru aceasta operatiune este art. 30 din Legea nr.26/1990 privind registrul comertului. In spiritul si litera acestui articol, emblema poate sa fie folosita numai de comerciantul care o detine. Acest drept este protejat numai daca emblema este inscrisa in registrul comertului, prin urmare numai efectuarea publicitatii legale ii confera protectie.
Daca registru comertului imi aproba cerere si pot folosi emblema cu prescurtarea , indiferent ca alta societate o are sau nu incrisa emblema cu terminatia respectiva, nu o sa am probleme de ordin juridic cu cealalta societate ?
Indraznesc sa presupun ca nu sunteti deloc familiarizat cu acest domeniu.
In aceste conditii, consider ca cel mai bun sfat, pe care as putea sa-l dau, ar fi acela de a va familariza !..
Veti afla ca, pentru a putea obtine licenta de functionare a unei firme de paza, trebuie sa faceti o serie de demersuri la OSIM.
Fara a intra in detalii, pot sa precizez ca aceste demersuri, precum si conditiile cerute de catre Politie pentru licentierea firmei de paza, vor clarifica, in mod implicit, toate aceste nelamuriri legate de folosirea unei anumite sigle/ denumiri/ prescurtari/ etc !..
Exista reglementari foarte clare in aceste privinte !
Inregistrarea siglei la Registrul Comertuluinu NU este, nici pe departe, suficienta.
Pentru a functiona, aveti nevoie de licenta de functionare (eliberata de politie).
Pentru a obtine licenta de functionare, aveti nevoie (printre altele) de inregsitrarea denumirii si siglei la OSIM.
Daca asi fi familiarizat in acest domeniu nu m-asi mai inscrie la acest forum. De aceea las persoanele abilitate sa ma lamureasca :D . Stiam ca politia aproba licenta pentru functionarea unei firme de paza (IGP) ...problema mea era strict referitoare la folosirea INITIALELOR care semnifica denumirea societati comerciale, daca pot fi folosite chiar dak o alta societate comerciala are aceleasi initiale dar denumirea firmei e total alta la fel si emblema. Oricum va multumesc frumos. O seara placuta !
Act constitutiv
iuvri
Buna ziua!
Cum se procedeaza pentru cuprinderea emblemei (siglei) firmei in actul constitutiv?
Se descrie (in text) sigla sau se introduce pur si simplu ... (vezi toată discuția)
Modificare nume
Din motive personale, ma aflu in situatia imposibilitatea mentinerii numelui firmei pe care o detin (S.R.L). Nevoia schimbarii decurge in special la nivelul de ... (vezi toată discuția)