In anul 2004 a decedat mama in urma careia s-a facut succesiunea conform legii. Mostenitorii au fost tatal, sora si cu mine.Intre timp, mai exact acum o luna a decedat si tatal meu. In atare situatie trebuie facuta o noua succesiune, numai ca sora mea nu este de gasit. In documentele oficiale ea are domiciliul stabil, ca si mine, la adresa parintilor. Practic nu am locuit nici una efectiv acolo in ultimii 10 ani..
Mentionez ca sora mea este urmarita pentru inselatorie si instrainare de bunuri ce nu-i apartineau, respectiv casa si bunurile aferente unei matusi. Din ultimile informatii (a se citi zvonuri) se pare ca ar fi plecata din tara.
In ultimii patru ani m-am preocupat de bunastarea tatalui meu, l-am sustinut financiar iar in momentul decesului m-am ocupat de tot ce inseamna inmormantare, pomeni parastase, etc.
Subiectul mostenirii este un apartament in care as dori sa ma mut deoarece locuiesc cu chirie. In situatia data cum ar trebui sa procedez ca sa evit un eventual conflict de interese cu sora mea.
Va multumesc!
SPotrivit legii, sora dvs trebuie citata indiferent ca mergeti la notar sau la instanta.
Ultimul ei domiciliu poate constitui incepul deschiderii procedurii succesorale.
Este indicat sa dati o declaratie de acceptare expresa a mostenirii la un notar.
Consultati si un avocat intr-un mediu privat pentru a intelege mai bine toate drepturile si obligatiile pe care le aveti.
Notarul va spune ceva, iar avocatul va spune mult mai multe lucruri utile.
Succesiune
zilzi
Mama a murit pe 6.07.2010 si am ramas pentru dezbaterea succesiunii tatal meu si cu mine.Noi avem o relatie foarte stransa si o buna intelegere.
Nu se pune ... (vezi toată discuția)