avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Birou Individual de Arhitectura si angajat in sistemul ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Birou Individual de Arhitectura si angajat in sistemul bugetar – contribuie la asigurarile sociale de sanatate?

Buna ziua,
sunt arhitecta si ma aflu in urmatoarea situatie-sunt angajata in sistemul bugetar, in invatamantul universitar cu carte de munca unde mi se platesc evident toate darile la stat, inclusiv CAS-ul. In paralel, am si un birou individual de arhitectura (forma juridica fiind asemanatoare PFA). La intrebarea daca pe langa impozitul de 16% trebuie sa mai platesc ceva pt birou, mi s-a raspuns ca nu, dat fiind ca mai sunt angajata in alta parte unde mi se platesc darile la stat. Drept urmare, nu am platit asigurari sociale de sanatate pentru birou. Trebuie sa platesc asa ceva? Biroul meu are deja cativa an de functionare. La aceasta intrebare primesc cele mai variate raspunsuri, cei de la administratia financiara mi-au spus ca nu trebuie, aud insa ca alti colegi de-ai mei in situatie similara au trebuit sa platesca. Imi puteti da si mi un raspuns pertinent ca sa stiu ce trebuie sa fac de acum incolo? Daca trebuie sa platesc, trebuie sa o fac din urma? Si cat?
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Interpretare articol din legea 184 a exercitarii profesiei de arhitect georgianrazvan georgianrazvan Buna ziua, Ma confrunt cu o problema de interpretare a unui articol din legea 184 a arhitectului. citez: \"Poarta titlul de arhitect şi absolvenţii, ... (vezi toată discuția)
Eligibilitatea unui birou individual de arhitecturã în vederea unei asocieri alexandru_grigoras alexandru_grigoras Bună ziua! Particip la o procedură ce are atât proiectare cât şi execuţie de lucrări. În cadrul acestei licitaţii voi merge cu un asociat pentru ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate deschide un birou de arhitectura? Deltaco2009 Deltaco2009 Buna ziua, Am si eu o intrebare: In ce conditii se poate deschide un birou de arhitectura in cazul in care inca sunt student la facultatea de arhitectura? (vezi toată discuția)