avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este posibil sa declari pe cineva decedat in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este posibil sa declari pe cineva decedat in instanta,fara a face dovada?

Am avut neplacuta surpriza sa fiu declarat decedat in instanta.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 19:39, 14 Martie 2011
Incredibil! Puteti merge sa studiati dosarul sa vedeti ce probe au fost administrate in instanta. Puteti solicita anularea hotararii de declarare a mortii, potrivit art. 20 din Decretul nr. 31/1954
Nu exista la dosar probe care sa sustina decesul meu.Pentru asta si intrebarea mea,cum este posibil sa declari pe cineva decedat fara probe?Uimirea mea este cum instanta a acceptat,fara sa ceara probe!?X-(
D-le dobrev,nu familia m-a dat decedat,ci un verisor primar cu care sunt in proces,intentat de el,pentru succesiune.Nici n-am stiut ca m-a dat in judecata.Am aflat intamplator.Cand am aflat de proces m-am prezentat in instanta.
instanta are obligatia de a pune pe rol cererea pe care varul dvs a inaintat-o.
dupa ce se pune pe rol instanta solicita probe in sustinerea cererii.
daca nu s-a dfat nici o solutie pana acum ,nu trebuie decat sa va prezentati si se va respinge cererea de declarare a mortii.
am sa ma mai interesez dar parca mai intai trebuia sa se faca declararea disparitiei si apoi a mortii .
oricum nu o sa aiba varul dvs sorti de izbanda si poate raspunde pentru faptele sale.
Ne-ati dat prea putine date despre caz. Aduceti la cunostinţă instanţei acest aspect. Promovaţi recurs dacă mai sunteţi în termen. Intoduceţi o nouă acţiune. Puteţi face plângere penală împotriva persoanei care a declarat în faţa instanţei că aţi decedat. Soluţii se gasesc. Consultaţi un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare titlu de proprietate-declaratie referent yua yua Buna ziua, sunt intr-un proces cu verisorul meu, care cere modificarea titlului de proprietate al tatalui meu, titlu eliberat in anul 2000, iar el nu a ... (vezi toată discuția)
Anulare testament doricuta42 doricuta42 Buna ziua Am o intrebare referitoare la un testament facut de bunica mea in anul 1959, pentru un teren, aflat in judetul Iasi. In acest testament ... (vezi toată discuția)
Recurs împotriva încheierii prin care a fost admisã cererea de încuviințare a executãrii silite Popescu2012 Popescu2012 Se poate face Recurs la încuviințarea executare silita? Mulțumesc anticipat pentru răspunsurile /sprijinul acordat! (vezi toată discuția)