avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... aderare la grup infractional in forma continuata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

aderare la grup infractional in forma continuata

unde se incadreaza ca si pedeapsa?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:45, 15 Martie 2011
3-15 ani
banui ca este in functie de gravitatea faptei sau?vorbind cit risca politisti de frontiera arestati in februarie????la care se adauga bineinteles si luarea de mita????
Pedeapsa depinde de multe aspecte si va intra in concurs cu mai multe infractiuni, nu numai cu luarea de mita.
majoritatea o sa scape .
vor cadea vreo 2-3 mici care nu reprezinta nimic.
altii o sa ia totul asupra lor ca sa scape pe majoritatea.
Pedeapsa prevăzută de lege este 5-20 ani. Aceasta intra în concurs cu celelate infracţiuni care au constituit scopul realizării unui grup infracţional. Individualizarea pedepsei se face în funcţie de circumstanţele reale şi personale ale fiecărui inculpat.

Alte discuții în legătură

Asocierea in vederea savarsirii de infractiuni 323 vechiul cod dodonica dodonica ptr o fapta retinuta in anul 2002 cand inca nu era in vigoare 39/2003 ce prevede constituire de grup infractional sa retinut art 323 ptr 2 persoane. Noul cod ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal danad1nu danad1nu Daca este condamnat pentru asocierea in vederea savarsirii de infractiuni si complice la spalare de bani,cand se da noul cod penal,pe 1 februarie are deja ... (vezi toată discuția)
Modificari in legea diicot dupa ncp? vaymoka vaymoka Stie cineva daca s-au modificat pedepsele la art. 7 si 8 din L 39/2003 ? Multumesc! (vezi toată discuția)