avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sesizare BNR + Tragerea la raspundere a unei banci ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sesizare BNR + Tragerea la raspundere a unei banci care mi a distrus imaginea de firma serioasa

Buna ziua.
Va rog sa imi spuneti unde trebuie sa depun o sesizare catre BNR cu privire la o banca "cu care lucrez" care a avut tupeul sa afirme atat verbal cat si scris intr un document editat de directorul de vanzari al bancii ca FIRMA MEA ESTE DE RAHAT, si FIRMA ESTE IN INSOLVENTA.
Acest document a ajuns nu stiu prin cine la majoritatea furnizorilor mei lucru care mi a afectat enorm relatiile de afaceri cu partenerii de afaceri.
Firma mea merge foarte bine , nu s a aflat si nici nu se afla sub incidenta procedurii de insolventa.
Directorul agentiei bancare al bancii a depus plangere penala impotriva dir de vanzari si al unui consilier de clientela care au editat si distribuit acest document.
Eu personal nu mai pot sa lucrez cu astfel de oameni care fac ma defaimeaza in asa hal, si vreu sa solicit de la BNR sa suspende aceste persoane din functie avand in vedere ca exista plangere penala impotriva celor 2 angajati.
Conducerea bancii nu vrea sa i suspende deoarece au fost complici la toata grozavia asta.

Intrebarea 2-
Pot posta pe net plangerea penala formulata impotriva lor?
Ce risc daca postez aceasta plangere?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 19:30, 14 Martie 2011
Fapta penală a agentului de vânzări este de purtare abuzivă-art.250 Cod Penal. Vă constituiti parte civilă si solicitati să va fie acordate daune materiale si morale. Daca dovediti ca ati pierdut contracte in afacerea dvs. din cauza afirmaţiilor agentului de vanzări al bancii puteti obtine pierderile care le-ati suferit ca urmare a neincheierii acelor contracte. Nu este usor sa faceti o astfel de dovadă. De asemenea puteti cere daune morale pentru afectarea imaginii dvs. în relatiile pe care le aveti cu partenerii de afaceri. La fel va trebui sa dovediti aceste aspecte.
Nu vă sfatuiesc sa faceti publică pe internet această situatie întrucât agentul de vânzări beneficiează de prezumtia de nevinovatie şi nu se ştie dacă va fi condamnat. Dacă va fi scos de sub urmarire penala sau achitat banca se va putea indrepta împotriva dvs. printr-o plangere penala pentru denunţ calomnios şi vă va cere daune materiale pentru pierderea unor contracte ca urmare a stricarii imaginii. Sumele in joc pot fi foarte mari, dat fiind faptul afacerile bancii sunt foarte mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte civila girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta Un angajat al societatii a comis o delapidare , prejudiciind firma cu 30 000 lei. Am stabilit sa facem plangere penala impotriva lui dar vrem sa solicitam si ... (vezi toată discuția)
Speta "frauda bancara+divulgare informatii confidentaile despre un client al bancii" Consultant Covasna Consultant Covasna Directorul unei banci a transferat prin internet banking suma de 2950 ron de pe contul persoanei juridice X pe comtul persoanei juridice Y. Ulterior ... (vezi toată discuția)
Barfa lilicrin lilicrin Se poate face ceva legal impotriva barfei, injuriilor, denigrarii publice ? Un grup de cateva persoane influenteaza in mod negativ clientela firmei inventand ... (vezi toată discuția)