avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa terminarea CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa terminarea CCC

Buna ziua. In data de 14.03.2011 a implinit copilul doi ani si in acest caz mi-a incetat cic. Am lucrat din 1009 pana in aprilie 2006 , cand am avut primul copil. Din aprilie 2008 pana in martie 2009 am lucrat din nou, cand am avut cel de-al doilea copil. Acum a implinit doi ani , iar societatea unde am lucrat nu ma mai poate angaja . Intrebarea mea este daca beneficiez de somaj.. Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:38, 15 Martie 2011
1. Dvs. sunteti inca angajata firmei deoarece CIM nu este incetat ci numai suspendat, pe perioada CCC pana la 2 ani.
2. Dvs. faceti cerere catre angajator pentru incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
3. Angajatorul este obligat sa va reprimeasca la serviciu pe functia din CIM.
4. Daca postul dvs. a fost desfiintat atunci va poate concedia cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti beneficia de indemnizatie de somaj.
5. Daca aveti probleme cu angajatorul, in aceasta privinta, va adresati ITM.
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea la munca din concediu de crestere a copilului cetina cetina Care este procedura pe care trebuie sa o parcurga angajatorul la revenirea unui angajat din CIC? Contractul de munca este suspendat in perioada de 31.10.2010 - ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa ccc? veperope veperope am lucrat 2 ani la o firma,dupa care am nascut si am intrat in cic.Am nascut in 29.09.2010.din cate am inteles postul meu n-a fost ocupat de nimeni dar nici nu ... (vezi toată discuția)
Concediere la intoarcerea din ccc ANAIRDA ANAIRDA Buna ziua, am o situatie putin mai complicata: lucrez la o firma cu capital totalitar grecesc si am doi copii. Am fost angajata la aceasta firma intr-un ... (vezi toată discuția)