Buna ziua , un angajat a fost bolnav de TBC , tratat si acum in ambulatoriu ,i sa eliberat concediu medical timp de 6 luni si o comisie de specialitate ia prelungit concediul medical ,angajatorul numai vrea sa plateasca concediul medical si ii obliga sa isi dea demisia pe baza faptuluyi ca nui mai plateste concediul medical si ca firma si-a schimbat conducerea , imi puteti spune daca are dreptul angajatorul sa numai plateasca concediul medical si ce drepturi are angajatul daca i sa prelungit concediul medical si firma la care lucreaza nu ii mai plateste pe baza faptului ca au trecut 6 luni ?!?!?!
1. Poate face o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) cu o data cu care pica de acord cu angajatorul.
2. Daca face o notificare de demisie (art.79 din Codul muncii) va dura mai mult deoarece va trebui sa vina la serviciu in perioada de preaviz inscrisa in CIM.
3. Conform OUG 158/2005, art.45, perioadele în care asiguraţii beneficiazã de indemnizaţie pentru incapacitate temporara de munca constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii
1. Demisia este una si incetarea CIM cu acordul partilor este alta, asa cum v-am aratat mai sus.
2. Demisia nu se aproba, angajatorul face o notificare de care angajatorul ia la cunostinta si procedeaza la incetarea CIM dupa trecerea perioadei de preaviz.
3. Cererea de incetare a CIM cu acordul partilor arata astfel:
Domnule Administrator,
Subsemnatul/a _________________ salariat la SC __________ SRL , va rog sa-mi aprobati incetarea raporturilor de munca cu societatea dvs. incepand cu data de ___ conform art.55 lit.b din Codul muncii (acordul partilor).
Data ___________________ Semnatura,