avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Buna ziua , un angajat a fost bolnav de TBC , tratat si acum in ambulatoriu ,i sa eliberat concediu medical timp de 6 luni si o comisie de specialitate ia prelungit concediul medical ,angajatorul numai vrea sa plateasca concediul medical si ii obliga sa isi dea demisia pe baza faptuluyi ca nui mai plateste concediul medical si ca firma si-a schimbat conducerea , imi puteti spune daca are dreptul angajatorul sa numai plateasca concediul medical si ce drepturi are angajatul daca i sa prelungit concediul medical si firma la care lucreaza nu ii mai plateste pe baza faptului ca au trecut 6 luni ?!?!?!

Va multumesc , o zi buna !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:15, 16 Mai 2011
1. Poate face o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) cu o data cu care pica de acord cu angajatorul.
2. Daca face o notificare de demisie (art.79 din Codul muncii) va dura mai mult deoarece va trebui sa vina la serviciu in perioada de preaviz inscrisa in CIM.
3. Conform OUG 158/2005, art.45, perioadele în care asiguraţii beneficiazã de indemnizaţie pentru incapacitate temporara de munca constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii
Buna ziua , vad ca sunteti online vreau sa va intreb este bine formulata " solicit incetarea contractului de munca cu demisia la zi " ?

Multumesc ,o zi buna !
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2011
CRISTIAN N-I, utilizator
1. Demisia este una si incetarea CIM cu acordul partilor este alta, asa cum v-am aratat mai sus.
2. Demisia nu se aproba, angajatorul face o notificare de care angajatorul ia la cunostinta si procedeaza la incetarea CIM dupa trecerea perioadei de preaviz.
3. Cererea de incetare a CIM cu acordul partilor arata astfel:

Domnule Administrator,
Subsemnatul/a _________________ salariat la SC __________ SRL , va rog sa-mi aprobati incetarea raporturilor de munca cu societatea dvs. incepand cu data de ___ conform art.55 lit.b din Codul muncii (acordul partilor).

Data ___________________ Semnatura,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul refuza plata concediilor medicale elena balan elena balan in anul 2011 am revenit la munca dupa ce am stat in concediu de ingrijire copil, dupa 2 luni am ramas insarcinata din nou si am intrat in concediu de risc de ... (vezi toată discuția)
Ce ii pot face angajatorului care nu vrea sa imi plateasca concediul de 126 de zile de maternitate? lauralaurill lauralaurill Buna ziua.Sunt insarcinata in 30 de saptamani si am avut pana acum ceva probleme cu sarcina si mi-au fost date 3 concedii medicale pe care a fost trecut codul ... (vezi toată discuția)
Concedi medical Carmenkamy Carmenkamy Buna ziua ,Angajatorul nu vrea sa-mi plateasca concediul medical pe Ianuarie si Februarie2018 .Am fost la Casa de asigurări si bani au fost virati în contul ... (vezi toată discuția)