avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recurs in termen de 30 zile - cum se calculeaza?!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recurs in termen de 30 zile - cum se calculeaza?!

Buna Ziua. As dori sa cum se calculeaza de la data de 11 februarie 2011 cand am primit comunicarea de la un proces cu drept de recurs de 30 de zile adica daca se i-au in calcul toate zilele sau numai zilele lucratoare. Mai exact pe ce data luna asta se implineste termenul si cam dupa cat timp ajunge dosarul la instanta de fond in cazul in care nu se face recurs pt a putea legaliza hotararea. va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:57, 16 Martie 2011
Este implinit pe data de 14 martie.Legalizarea se poate face independent de implinirea termenului de recurs, dar dupa implinirea termenului, daca nu se formuleaza recurs de nicuna dintre parti, puteti obtine si mentiunea"irevocabil".
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
Sorina Tusa, Avocat
Termenul în care se putea exercita calea de atac s-a împlinit. Faceţi o cerere de legalizare care trebuie însoţită de o copie după hotărâre, o taxă de timbru judiciar de 2 lei şi un timbru judiciar de 0,15 lei.
Multumesc pt raspunsuri, dar unde ar trebui sa merg la tribunal unde s-a judecat apelul sau la judecatoria unde s-a judecat fondul?
Multumesc pt raspunsuri, dar unde ar trebui sa merg la tribunal unde s-a judecat apelul sau la judecatoria unde s-a judecat fondul si cat dureaza din moment ce expira perioada de recurs ca sa ajunga dosarul de la instanta de apel la instanta de fond pt a putea merge sa definitivez hotararea?


Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
cris_deo, utilizator
În funcţie de cât de repede se trimite dosarul. Nu este un termen fix. Dar, având în vedere faptul că aveţi hotărârea, puteţi merge oricând după expirarea termenului de exercitare a căii de atac pentru a legaliza hotărârea.

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)
Acte necesare elibarerare hotarare de divort definitiva saaa saaa Buna ziua, Am avut si eu divortul la judecatoria sect 6 iar acum as avea nevoie de hotarea de divort definitiva. Imi puteti spune ce acte imi sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Legalizarea hotararii judecatoresti MagdaPopa MagdaPopa As vrea sa stiu care sunt pasii ce trebuie urmati in legalizarea Hotararii de Divort. Menionez ca de la primirea prin posta a acesteia au trecut 30 de zile ... (vezi toată discuția)