Bunica mea doreste sa lase imobilul pe care-l detine fiicei sale (mama mea). Mama mea a mai avut o sora care a decedat in 2004 lasand in urma 2 nepoti care au drept de mostenire la acel imobil. Am mers la unii notari publici pt. a pune aceeasi intrebare. Cum trebuie sa procedeze bunica mea pt. a lasa in urma acel imobil pe numele mamei mele fara a putea fi atacat de alti mostenitori?
Din motive personale ea nu doreste ca acei verisori de-ai mei (nepoti ai mamei) sa poate ataca actul facut intre ea si fica.
In cazul unui proces, verii vor trebui sa faca ei dovada faptului ca acel contract de vanzare-cumparare e, de fapt, o donatie.
Oricum, nu prea aveti de ales...
contract de vanzare-cumparare cu renta viagera sau ceva degenul asta nu se poate face? Avand in vedere ca bunica e destul de bolnava si numai mama se ingrijeste de ea...
cel mai indicat in situatia data este contractul de intretinere si nu poate fi atacat asa de usor de cattre mostenitori, vor trebui sa dovedeasca ca mama dvs nu si-a indeplinit obligatiile rezultate din conract.Esteb dreptul bunicii sa incheie un astfel de conrtact
Da, si asta e o varianta. Contractul de intretinere presupune transmiterea proprietatii casei (cu drept de habitatie viagera pt bunica) in schimbul prestarii intretinerii de catre mama dvs. De aceasta data, chiar ar fi greu de dovedit ca acest contract ar fi in fapt o donatie deghizata.
Donatie apartament
adimanea
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Vecina mea are doi copii, unul casatorit fara copii care vine la ea de doua ori pe an. Cel de-al doilea ... (vezi toată discuția)