avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donatie sau act de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donatie sau act de vanzare-cumparare

Buna ziua, am si eu o nelamurire in privinta unor acte pt un apartament cu 3 camere pe care vor sa mi-l lase parintii mei. Pt ce tip de acte ar trebuii sa optam ca sa fie bun personal( mentionez ca sunt casatorita) sa nu il impart cu sotul, dar totodata sa il pot inchiria sau vinde mai tarziu fara acordul nimanui, multumesc.
in momentul in care ne vom prezenta la un notar ce fel de document o sa incheiem eu si parintii mei, cum il denumim "legat", sau "contract de intretinere","donatie" cum? ma scuzati dar nu prea ma pricep in domeniu si sunt tot mai confuza:-/
Nici nu trebuie sa va dumiriti prea tare pe un forum. Cata vreme nu se vinde si nu se cumpara o ceapa degerata ar fi preferabil sa luati o decizie dupa o discutie fata in fata cu un avocat.

Dupa cate vedeti intre noi (consultanti) s-au nascut deja contraverse... iar dvs doriti sa va spunem titlul actului :-/. Pai un act poate sa fie prost si daca poarta un titlu bun.
Mergeti sa purtati o discutie cu un avocat. Aici concluzia a scris-o AVLIL mai sus si o repet si eu: se pare ca va trebui sa va hotarati de cine va e frica mai tare - de sot ori de frate..

In drept nu exista retete, exista solutii aplicate cazului concret.
Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2008
romascanu, moderator
Buna ziua, am si eu o nelamurire in privinta unor acte pt un apartament cu 3 camere pe care vor sa mi-l lase parintii mei. Pt ce tip de acte ar trebuii sa optam ca sa fie bun personal( mentionez ca sunt casatorita) sa nu il impart cu sotul, dar totodata sa il pot inchiria sau vinde mai tarziu fara acordul nimanui, multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2008
ContSters20980, utilizator
Contract de întreţinere cu sau fără uzufruct la care soţul să dea în prealabil o declaraţie de acord a încheierii contractului de întreţinere între fiică şi părinţi prin care numai fiica se obligă să acorde întreţinere şi bunul transmis să fie bun propriu al fiicei, nu comun.;)
Doamna, abia am vorbit despre acest subiect... nu stim ce act, ca nu stim care e intreaga situatie de fapt...
Nu-l puteti instraina, ca niciun notar nu va va autentifica un act de instrainare a unui imobil obtinut in timpul casatoriei, daca nu intra la exceptii...
Si contractul de intretinere nu intra...
Referitor la donatie, care ar intra, nu stim despre eventualii mostenitori nimic...

Asa ca, nu avem date.
Si, oricum, s-a discutat pe larg mai sus.

Alte discuții în legătură

Contractul de întreținere tatăl meu s-a recăsătorit după ... Lazar_s Lazar_s Contractul de întreținere Tatăl meu s-a recăsătorit după ce a decedat mama și locuiește cu actuala soție în apartamentul părinților și al ... (vezi toată discuția)
Rog sfatul unui avocat cocutza13 cocutza13 Buna ziua, Rog un avocat sa ma lamureasca in problema aceasta. Sunt casatorita de 10 ani, inainte de casatorie (deci pe numele de fata) parintii mei ... (vezi toată discuția)
Contractul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere leleti leleti In urma cu o saptamana eu si mama mea am semnat un contract de intretinere in urma caruia eu m-am angajat sa-i ofer toate cele necesare traiului zilnic pe tot ... (vezi toată discuția)