avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vreau sa platesc restanta la intretinere dar sunt ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vreau sa platesc restanta la intretinere dar sunt refuzat

Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje am o restanta de 2200 lei la care se adauga si reparatie acoperisului in valoare de 900 lei am primit 1 somatie de la administratorul blocului sa achit aceasta suma daca nu achit aceasta suma pana la data specificata in somatie voi fi dat in judecata de asociatia de locatari eu impreuna cu tatal meu am incercat sa achitam o mica parte din suma acumulata si am fost refuzat de catre administrator deoarce aceasta suma este prea mica suma find de 500lei Ce pot sa fac in legatura cu aceasta problema ? Va Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:08, 17 Martie 2011
Puteti expedia banii prin posta catre asociatie cu specificatia ca banii reprezinta intretinere pe luna... Faceti o cerere de esalonare a platii reparatiilor si incercati sa achitati caci veti plati si cheltuieli de judecata .
simplu;faceti o consemnatiune a respectivei sume de bani la CEC in contul asociatiei de locatari(mentionand exact care este destinatia sumei-plata partiala restanta......nume adresa) si o remiteti asociatiei prin interemediul unei notificari efectuate la un executor judecatoresc.nr de cont al asociatiei il puteti afla de la presedinte, vecin,etc cu putina diplomatie.
1-Sesizati oficial presedintelui de asociatie aspectul ca ,in dorinta dvs de a raspunde somatiei,cu scopul achitarii debitului cu care sunteti inregistrat in evidenta asociatiei de proprietari,ati incercat plata partiala debit -care a fost refuzata de catre administrator la data X
2-In cererea adresata presedintelui comunicati interesul dvs pentru achitarea debitului,intr-un timp rezonabil
3-Functie de implicarea presedintelui,in caz de dezinteres ,pentru a proba buna dvs credinta pentru plata debitului,realizati cont bancar sau CEC pe care il aduceti la cunostiinta asociatiei si din care aceasta urmeaza sa ridice periodic sumele varsate de dvs pana la concurenta sumei restante
4-Atitudinea administratorului de refuz percepere sume in contul restantei cu care va inregistrati este abuz ; aveti dreptul sa sesizati oficial serviciul de specialitate din cadrul primariei privitor la atitudinea administratorului
Aflati care este contul asociatiei si faceti plata prin banca simplu, cu banii in mana, fara consemnare, fara notificare, fara executor.
Mergeti la banca si va indruma acolo cum sa completati un instrument de plata. Platiti cat puteti iar banii intra in contul asociatiei si nu va poate refuza nimeni.
Pastrati dovada ce o primiti de la banca in momentul platii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante asociatie popacorina popacorina Buna ziua, ma numesc Popa Corina, nu stiu daca scriu unde trebuie, dar as avea o intrebare in legatura cu o restanta la intretinerea la bloc: presedintele ... (vezi toată discuția)
Solicitare ajutor (recuperare partiala restante) hacman hacman :vishenka: Buna ziua, O fosta colega de serviciu a venit la mine sa ma intrebe de legislatie intr-o problema de asociatie de locatari. Ea nu are PC si mai ma ... (vezi toată discuția)
Refuz de plata la restanta de la intretinere Amelia83 Amelia83 Buna seara! Inainte de a va spune ce problema am imi asum si vina de a nu fi platit intretinerea la timp din cauza unor probleme ( nu ca ar interesa pe cineva ... (vezi toată discuția)