avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ACCIDENT RUTIER ART.184 ALIN2.4
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ACCIDENT RUTIER ART.184 ALIN2.4

AM PRIMIT DOI ANI CU SUSPENDARE PENTRU UN ACCIDENT RUTIER. CEEA CE MA INTERESEAZA ESTE DACA IMI POT RECUPERA PERMISUL PENTRU CA DE 2 ANI SI 3 LUNI E RETINUT IN VEDEREA CERCETARII. PAI SCUZE DAR PANA CAND. E O AIUREALA SA IL TINA ATATA TIMP,IAR DOVADA NU AM CIRCULAT CU EA, ACUM SUNT IN RECURS SI STIU CA TREBE SA ASTEPT SENTINTA FINALA DAR TOTUSI CE POT FACE SA IL RECUPEREZ PENTRU CA AM GASIT UN JOB FOARTE BUN,FOARTE BINE PLATIT ,DAR AM NEVOIE DE PERMIS! ROG UN SFAT, O IDEE. MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:39, 3 Iunie 2008
Cred ca ar trebui sa uzati de dreptul dvs. de a conduce pe toate perioada de judecata , in fapt trebuie sa va prezentati la Parchet in vederea prelungirii dovezii de circulatie.
Dupa pronuntarea hotararii din recurs, daca nu veti fi achitat, nu veti mai avea deloc carnet petnru o perioada de timp si pentru a-l recupera, va trebui sa dati din nou examen.
Asa ca, nu fiti contrariat si circulati acum cu auto, cat se mai poate....
Ordonanta 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice prevede:

Art. 114. -
(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;

AICI EU AM O MARE PROBLEMA ! SE ANULEAZA PERMISUL ATUNCI CAND A FOST INCALCATA O REGULA DE CIRCULATIE. OK. DAR EU NU AM INCALCAT NICI O REGULA AICI E PROBLEMA. AM INTRAT INTR-O DEPASIRE CAND ERA LINIE DISCONTINUA SI NU ERA INTERZIS, NU ERA NIMIC. DIN CAUZA CA NU AM PUTUT SA REVIN PE BANDA MEA DE MERS DEOARECE CEI DIN SPATE AU ACCELERAT SI EI SI MERGEAU IN PARALEL CU MINE NU AVEAM CE FACE ASA CA AM CONTINUAT SA ACCELEREZ PE CONTRASENS CA SA POT AJUNGE IN FATA LOR SI ASTFEL AM AJUNS SI IN ZONA CU INTERZISA DEPASIREA DAR CAND AM INTRAT IN DEPASIRE NU ERA INTERZIS. CE SA ZIC E UN ACCIDENT DESPRINS PARCA DINTR-UN FILM. AM SEMNALIZAT SI DE INTRARE IN DEPASIRE,AM SEMNALIZAT SI INTENTIA DE A REVENI,SI ASTA A SPUS-O SI UN MARTOR,DAR DEGEABA. SI CE MAI PUTEAM FACE. ERAM DEJA IN POZITIE OBLICA FATA DE SOSEA, DEJA REVENEAM PE BANDA MEA SI DIN PARTEA CELUI CE VENEA DIN FATA CULMEA NICI O REACTIE ASA CA NEAM RASCHETAT USILE MELE DE ALE LUI PANA ACUM O BANALA ACOSARE DAR...MASINA MEA SA RASUCIT IN SOSEA SI ERA CUMVA CU BOTUL PE CONTRASENS,APROAPE PERPENDICULAR PE SOSEA SI A VENIT UN ALTUL CARE M-A IZBIT SI CARE TOT EL SI-A RUPT SI PICIOARELE. PUTEA FOARTE FRUMOS SA REDUCA VITEZA CAND A VAZUT CE SA INTAMPLAT DAR NU EL A CONTINUAT SI CHIAR A ACCELERAT CA SA TREACA PENTRU CA MASINA MEA DUPA ACROSARE A REVENIT PE BANDA NORMALA DE MERS ,MOMENT IN CARE ASTA A ACCELAT SA TREACA DAR UITE CA MASINA URMA SA SE ROTEASCA IN SOSEA SI DE AICI TOT NECAZUL. SI CAND INTREABA JUDECATOAREA :"DOMNULE DVS. DE CE NU ATI INCERCAT SA EVITATI SAU CE ATI FACUT IN ACEL MOMENT" EL ZICE "PAI AM CREZUT CA POT SA TREC" UITATI SI DVS CE RASPUNS.EL CREDEA CA POATE SA TREACA. LA UN OM DE 50 DE ANI SI CICA INTELECTUAL,NU MA ASTEPTAM LA ASA RASPUNS. IN FINE I-AM PROPUS 3000 DE EURO SI ZICE :"II IAU DAR SA STII CA VREAU MAI MULTI" APOI LA SENTINTA I SA APROBAT SUMA DE 6.000 RON EL CERUSE 1 MILIARD 800,INCHIPUITI-VA. IN FINE A FACUT APEL SI I SA MAJORAT LA 50.000 RON SI ACUM AM DEPUS EU RECURSUL SA SE MICSOREZE SUMA DIN NOU. MENTIONEZ CA E VORBA DOAR DE DAUNE MORALE CA MATERIALE NU A PUTUT JUSTIFICA. ASTEPT O PARERE! MULTUMESC ANTICIPAT!
Va rog nu mai scrieti cu majuscule! In internet asta inseamna a tipa, si mai e si o incalcare a regulamentului de postare. Dumneavoastra va e usor sa va cititi mesajul?...
imi cer scuze nu am stiut ca nu este voie sa scriu cu litere mari.

Alte discuții în legătură

Accident auto. declarata vinovata pe nedrept IrinaN IrinaN Buna dimineata. Numele meu este Irina, si va cer sfatul in legatura cu deciziile si actiunile pe care ar trebui sa le urmez pentru a mi se face ... (vezi toată discuția)
Tamponare - viraj la stanga, depasire coloana fjt1 fjt1 Buna ziua Circulam in afara localitati pe un drum cu 2 benzi o banda pentru fiecare sens, ploaie, m-am asigurat din timp am semnalizat cu mai mult de 100m am ... (vezi toată discuția)
Depasire pe autostrada pe partea dreapta mdned mdned Buna seara! Va supun atentiei urmatoarea situatie, ceea ce scrie in lege imi pare ambiguu: circul pe o autostrada pe banda 2 cu viteza de 130 km/h si ... (vezi toată discuția)