AM PRIMIT DOI ANI CU SUSPENDARE PENTRU UN ACCIDENT RUTIER. CEEA CE MA INTERESEAZA ESTE DACA IMI POT RECUPERA PERMISUL PENTRU CA DE 2 ANI SI 3 LUNI E RETINUT IN VEDEREA CERCETARII. PAI SCUZE DAR PANA CAND. E O AIUREALA SA IL TINA ATATA TIMP,IAR DOVADA NU AM CIRCULAT CU EA, ACUM SUNT IN RECURS SI STIU CA TREBE SA ASTEPT SENTINTA FINALA DAR TOTUSI CE POT FACE SA IL RECUPEREZ PENTRU CA AM GASIT UN JOB FOARTE BUN,FOARTE BINE PLATIT ,DAR AM NEVOIE DE PERMIS! ROG UN SFAT, O IDEE. MULTUMESC ANTICIPAT!
Regulamentul privind circulatia pe drumurile publice prevede:
Art. 118. - Conducãtorul de vehicul care efectueazã depãsirea este obligat:
a) sã se asigure cã acela care îl urmeazã sau îl precedã nu a semnalizat intentia începerii unei manevre similare si cã poate depãsi fãrã a pune în pericol sau fãrã a stânjeni circulatia din sens opus;
Dvs. ati incalcat aceasta prevedere regulamentara, deci, sunteti vinovat de producerea accidentului.
Regulamentul precede obligatia conducatorului autovehiculului depasit de a nu mari viteza de deplasare. Cum demonstrati ca respectivul conducator auto a accelerat? Nicicum. Declaratia martorului este o proba, dar nu stiintifica.