avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,
Sotul meu doreste sa divortam dupa 3luni de la casatorie.Impreuna cu mama lui m-au dat afara din casa,au venit parintii mei si m-au luat .La discutii au participat o matusa si unchi din partea lui ,mentionez ca am plecat in speranta ca spiritele se vor calma insa el insista cu divortul.
Certificatul de casatorie e la mine,in original.Eu nu doresc acest divort.Va rog sa imi spuneti cum se poate proceda in acest caz?Sotul meu poate sa divorteze fara acordul meu?
Cel mai recent răspuns: ContSters200238 , utilizator 07:15, 12 Aprilie 2011
stimata doamana, in cazul in care sotul dvs s-a decis sa divorteze, nu aveti cum sa impiedicati acest deznadamant.Poate fi promovata actiunea de divort si in lilsa(sau opozitia) celeilalte parti.Procesul va fi ceva de mai lunga durata.atat doar.
singura cale de a evita divortul ar fi totusi sa reusiti sa va impacati.
Personal, va urez succes
av zagrean
El poate sa obtina un duplicat al certificatului de casatorie de la starea civila si poate introduce actiunea de divort in instanta.
Puteti declara ca nu sunteti de acord, mai trece timpul si poate va impacati, dar daca el e hotarat, veti divorta si fara acordul dvs.
Buna Loredana,
Daca sotul tau a facut front comun cu mama lui,renunta .Parerea mea este ca vei suferi in aceasta casnicie daca o vei lasa sa continuee,esti prea tinara pentru un inceput cu stingul si e pacat.Tu hotarasti ce alegi.
Dnul avocat ti-a dat explicatia legala.Sper sa fie bine,si sa renunte el la actiunea de divort totusi:luck:
Va multumesc pt ajutor,
Numai bine
Multumesc pt sfat.Sotul meu e sub fusta mamei lui ,insa am crezut ca la 33 de ani se va detasa dar din pacate nu s-a intamplat.
Datorita faptului ca are si o boala ,schioapata si are multe atacuri de panica ....mama lui ia creat dependenta de ea .
A depus actele si prima infatisare este pe 14Aprilie cand nu ma prezint.
Multumesc de sprijin

Alte discuții în legătură

Divort? UnTatic UnTatic Buna seara! As avea si eu nevoie de niste sfaturi, idei, comentarii in urma urmatoarelor mele relatari: Am cunoscut o domnisoara exact acum 4 ani. Dupa ... (vezi toată discuția)
Consecinte neprezentare una din parti la divort de comun acord fds fds In prezent, eu si sotia avem primul termen de judecata la inceputul lui aprilie 2011.Cererea de divort am semnat-o si inaintat-o de comun acord presedintei ... (vezi toată discuția)
Vreau un sfat thea12 thea12 Sotul meu a intentat divort urmand ca peste 3 zile sa avem infatisarea. Afacut o precizare de actiune de divort cu copil minor prin care solicita instantei de ... (vezi toată discuția)