avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,
Sotul meu doreste sa divortam dupa 3luni de la casatorie.Impreuna cu mama lui m-au dat afara din casa,au venit parintii mei si m-au luat .La discutii au participat o matusa si unchi din partea lui ,mentionez ca am plecat in speranta ca spiritele se vor calma insa el insista cu divortul.
Certificatul de casatorie e la mine,in original.Eu nu doresc acest divort.Va rog sa imi spuneti cum se poate proceda in acest caz?Sotul meu poate sa divorteze fara acordul meu?
Cel mai recent răspuns: ContSters200238 , utilizator 07:15, 12 Aprilie 2011
Banuiesc ca aveti motive intemeiate pentru a nu dori desfacerea acestei casatorii, mai ales ca nu ati parcurs decat 3 luni impreuna.
Daca apreciati astfel ,ca puteti discuta amiabil cu sotul dvs., pentru a incerca sa ma dati o sansa acestei casatorii, puteti pe data de 14 aprilie cand este primul termen de judecata ,sa solicitati un termen pentru anagajarea unui aparator, iar pana la urmatorul termen ce se va acorda, sa ma discutati.
Aveti ulterior posibilitatea sa solicitati suspendarea cauzei la cererea ambelor parti, sa va mutati undeva impreuna ( daca nu ati locuit singuri) si sa verificati cum evolueaza lucrurile.
In functie de situatia efectiva, puteti lasa dosarul in nelucrare mai mult de 1 an si actiunea se va perima sau daca lucrurile totusi nu merg, atunci in termen de maxim 1 an de la data suspendarii puteti solicita oricand repunerea cauzei pe rol.
Este o varianta la care este bine sa va ganditi...:luck:
Parerea mea e sa termini cat mai repede.
Aceeasi speranta desarta am avut-o si eu cu sotul meu, ca se va rupe de mama-sa...
Din pacate, am ajuns tot la divort, intre timp au aparut si 2 copii care vor suferi cel mai mult.
Daca de la inceptul casniciei s-a intamplat asta... ce motiv iti mai trebuie ca sa renunti??!! Dragoste cu de-a sila nu se poate!
Scuza-mi franchetea... insa mai tarziu vei fi multumita cu alegerea facuta!
Mult succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort? UnTatic UnTatic Buna seara! As avea si eu nevoie de niste sfaturi, idei, comentarii in urma urmatoarelor mele relatari: Am cunoscut o domnisoara exact acum 4 ani. Dupa ... (vezi toată discuția)
Consecinte neprezentare una din parti la divort de comun acord fds fds In prezent, eu si sotia avem primul termen de judecata la inceputul lui aprilie 2011.Cererea de divort am semnat-o si inaintat-o de comun acord presedintei ... (vezi toată discuția)
Vreau un sfat thea12 thea12 Sotul meu a intentat divort urmand ca peste 3 zile sa avem infatisarea. Afacut o precizare de actiune de divort cu copil minor prin care solicita instantei de ... (vezi toată discuția)