avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Executare silită Cum pot recupera banii????
Discuție deschisă în Executare silită

Cum pot recupera banii????

Buna ziua, am hotarare definitiva si irevocabila pentru o suma mare de bani de la o anumita persoana( aproximativ 10.000 E). Dar,intre timp acea persoana a instrainat si casa si masina pe care le avea si mai mult, acum are ajutor de somaj.
De unde poate executorul judecatoresc sa-mi recupereze aceasta suma, mai ales ca acea persoana se lauda in stanga si-n dreapta ca nu am ce sa-i fac chiar daca am aceasta hotarare judecatoreasca???
Chiar nu i se poate intampla nimic???(asa cum se lauda?)
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:22, 17 Martie 2011
verifica sub ce forme a instrainat casa si masina, daca sunt acte de donatie se pot cere nulitatea lor, daca sunt contracte de V/C se pot anula si ele daca puteti sa argumentati ca actele au fost fictive. cel mai bine ar fi sa va angajati un avocat.
nu e chiar asa cum se lauda, actul de vanzare casa poate fi revocat in instanta daca se constata ca e facut cu rea-credinta, in dauna creditorului.
conditiile sa se admita actiunea sunt ca la data contractarii sa aveti o creanta certa de recuperat si sa dovediti si ca tertul dobanditor e complice in fraudarea dvs.
aveti nevoie de avocat
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot opri vanzarea ? ? ? ajutor ! ! ! Marathon009 Marathon009 Iata situatia. I-am imprumutat lui X suma de 10.000 Euro pe o chitanta de mana. Am introdus actiune impotriva lui X avand ca obiect recuperare suma de bani. ... (vezi toată discuția)
Actiune paulina credite credite Daca o persoana instraineaza un imobil prin donatie si peste 1 an si 3 luni se declanseaza impotriva ei executarea silita pentru ca este debitor garant, ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita gaby83 gaby83 Va rog mult daca e posibil sa-mi dati un sfat. Am primit o somatie si o incheiere de la un executor (chetluieli 14000 - hotariri definitive si irevocabile in ... (vezi toată discuția)