Un cetatean strain noneuro asociat intr-o societate romana isi cumpara un teren....dupa ceva timp societatea este dizolvata finish kaput cum vreti nu se mai poate face nimic....intrebare: Cum poate obtine terenul cetateanul respectiv sau mai bine zis cine e proprietar pe teren????!!!!.....
nu exista nicaieri aceasta prevedere, e doar o concluzie pe care am vazut-o expusa in doctrina, intrucat orice alta solutie e inechitabila. Practic cetateanul nu obtine niciun moment dreptul de proprietate in sine, ci doar poate instraina dreptul sau.... O struto-camila, stiu, si cred ca in practica e destul de greu... Pe casa nu e problema, le poate reveni celor 2 asociati.
N-am inteles exact care e stadiul societatii acum. Mai functioneaza dpdv juridic? e lichidata? e dizolvata?
PS: Nu mai scrieti mesaje consecutive, puteti edita mesajul anterior.
societatea nu mai exista a fost radiata..
pai cum sa poata obtine casa daca nu pot dobandi titlu de proprietate pe vreum imobil...poate doar un drept de creanta pe canstructia ridicata!
Aveti informatii partiale si puneti de la dvs... Dreptul de proprietate asupra constructiilor nu e conditionat de nimic! Un cetatean strain poate fi proprietar pe constructie fara nicio problema!
Mergeti la RC unde a fost radiata societatea si cereti certificatul respectiv.