avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager

In urma semnarii unui contract de dezmembrare si contract de vanzare cumparare, vanzatorii isi rezerva dreptul de uzufruct viager asupra unei parcele.
Ca urmare a dezmembrarii terenului care face obiectul contractului,vor rezulta doua parcele dupa cum urmeaza: parcela 1 si parcela 2.
Parcela nr. 2 s-a vandut unui alt cumparator iar parcela nr.1 a intrat in posesia mea,bucurandu-se si vanzatorii de uzufruct.
Ulterior acestui contract pe parcela nr.2 am construit o casa.
Intrebarea mea este urmatoare:
Beneficiarii uzufructului pe terenul respectiv devin automat uzufructuari si pe imobilul construit pe teren?
Se poate ataca dreptul lor unui singur uzufructuar? ( sunt 2 la numar, iar unul dintre ei este de acord cu vanzarea imobilului construit ulterior )
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 17:44, 17 Martie 2011
buna ziua.incerc sa va remit un raspuns;
uzufructuarii terenului, alaturi de dvs se bucura de exact aceleasi drepturi ca si dvs.
cu toate acestea, in cazul in care ati avut acordul lor de ridicare pe terenul respectiv al constructiei, nu pot emite nici o pretentie asupra lui(ne-am afla in situatia unei imbogatiri fara just temei-cauza).
dvs puteti vine respectiva constructie, dar sub conditia ca asupra terenului noii proprietari se subroga doar in drepturile avute de dvs(o data cu vanzarea se transmite si dreptul de uzufruct asupra terenului pe care noii proprietari trebuie,sunt obligati sa il respecte).
va multumesc pentru raspuns, dar totusi eu fiind in relatii destul de bune cu uzufructuarii nu am cerut in mod express acordul lor pentru inceperea constructiei.
Se bucura in continuare de imbobil - locuiesc in el alaturi de mine.
Unul dintre ei este de acord cu vanzarea dar celalalt nu..ce se poate face in acest temei?
cei care detin uzufructul au acest drept doar asupra suprafetei de teren. nu asupra casei pe care dvs ati construit-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacarea in instanta a dreptului de uzufruct paula22 paula22 Daca s-a incheiat un contract de proprietate cu uzufruct,noii proprietari pot ataca in instanta clauza in care fostii proprietari raman cu drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)
Bună ziua .dacă mă puteți ajuta cu un răspuns ,uzufructuarul ... Petrescu E Petrescu E Bună ziua .Dacă mă puteți ajuta cu un răspuns ,uzufructuarul unui teren are drept de folosință și asupra construcțiilor noi făcute de propietar pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare cristyan cristyan daca intr-un contract de vanzare cumparare este inclus si un uzufruct viager citez ”Subsemnatii vanzatori ne rezervam dreptul de uzufruct viager asupra ... (vezi toată discuția)