Sunt despartit de sotia mea de 2 luni (in fapt, inca nu am divortat cu acte), locuim separat si am primit o citatie prin care sunt chemat in instanta pentru a se stabili pensia alimentara pentru fiul nostru (in varsta de 5 ani ), care locuieste in prezent la ea. In citatie nu se specifica nimic de divort. Sa inteleg ca ea a intentat proces doar ptr. stabilirea pensiei alimentare, nu si pentru pronuntarea divortului? Se poate asa ceva?
Cum se calculeaza aceasta, ea specificand ca doreste cota procentuala?
Va multumesc pentru raspuns?
Daca in cele 2 luni de cand sunteti despartiti in fapt, tu "ai uitat" de intretinerea copilului, zi mersi ca nu a facut plangere penala pentru abandon de familie...
Nu s-a intamplat acest lucru, si nici macar nu am avut in gand sa fac asa ceva. I-am trimis bani la 2 saptamani ptr. copil (recunosc ca nu 25%la suta din salariu), dar mi se pare nedrept sa platesc un procent dintr-o suma pe care nu o realizez, decat dupa o medie aritmetica a unor salarii "rotunjite" intamplator.
De obicei instanta se pronunta pentru o pensie alimentara de 25% din venituri, venituri ce vor fi calculate de societatea la care lucrezi in functie de salariul pe care il primesti, si nu la slariul mediu pe care il ai trecut pe adeverinta. [addsig]
Trebuie sa duci adeverinta cu salariul de baza de pe cartea de munca...veniturile intamplatoare si primele nu se calculeaza. legea prevede maxim 25%, dar poate fi si mai mic, daca partile se inteleg. daca instanta considera poate aproba si mai putin de 25% din salariu, la solicitarea ta in fct de venituri. De obicei insa nu face asta din oficiu si au fost cazuri cand el avea venituri considerabile si , desi a solicitat sa plateasca mai putin (vreo 20%), instanta tot la 25% a calculat.
Pana la stab pensiei transmite bani pt. copil si SCRIE ce reprezinta. Pastreaza si dovezile in acest sens.
Intretinere minor
anonim
V-as ruga sa imi spuneti cum se calculeaza pensia de intretinere minor din salariul tatalui, in cazul in care minorul ramane in ingrijirea mamei.
Salariul de ... (vezi toată discuția)