avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere lamurire dispozitiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere lamurire dispozitiv

As dori sa imi comunicati parerea dvs. in legatura cu urmatoarea situatie:
Actiune castigata in fond pe litigii de munca . Angajatorul declara recurs.In timpul recursului promoveaza separat si o cerere de lamurire dispozitiv la instanta de fond.Termenul dat pentru acesta este ulterior judecarii recursului ce este repins ca nefondat .Se mai poate ataca cu recurs incheierea de lamurire a dispozitivului in temeiul art.281 ind.3? ce efecte poate avea din moment ce cauza pe fond este judecata definitiv si irevocabil si avand in vedere ca incheierea de lamurire a dispozitivului face parte din hotararea initiala.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 12:00, 20 Martie 2011
Bineinteles ca se aplica dispoz. art. 281 ind. 3 C.pr.civ., respectiv si aceasta Incheiere poate fi atacata cu recurs ca si hotararea pronuntata pe fondul cauzei. Efectele unei lamuriri a hotararii pronuntate. ;)
Subiect interesant;
Daca dispozitivul unei hotarari nu s-a evaluat pe dispozitiile art.281^3 C.proc.civ. partea potrivnica avea totusi posibilitatea sa conteste printr-o "contestatie la executare", daca erau nu era lamurita privind dispozitivul Hotararii investita cu titlul executoriu. (vezi art.399 C.proc.civ. alin.(1)):(
Si eu sunt de parere ca poate fi atcate cu recurs...dar, ce efecte poate avea din moment ce are autoritate de lucru judecat si nu s-a formulat contestatie la executare.
Contestatia la executare se formuleaza numai in momentul in care se porneste executarea ... in mesajul initial nu se face referire ca hotararea primei instante a fost deja executata.
Asadar, după declanşarea executării silite, lămurirea dispozitivului hotărârii poate fi solicitată numai pe calea contestaţiei la executare, în condiţiile art.399 alin.1 teza a II-a C.proc.civ. , înăuntrul termenului de prescripţie a dreptului de a cere executarea silită .

Incheierea pronuntata intr-o cerere de lamurire a dispozitivului este supusă aceloraşi căi de atac ca şi hotărârea în legătură cu care s-a solicitat lămurirea sau îndreptarea dispoziţiilor potrivnice (art.281 ind.3 alin.1 C.proc.civ.).
Prin urmare, incheierea se poate ataca cu recurs.
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
cora2006 a scris:

Bineinteles ca se aplica dispoz. art. 281 ind. 3 C.pr.civ., respectiv si aceasta Incheiere poate fi atacata cu recurs ca si hotararea pronuntata pe fondul cauzei. Efectele unei lamuriri a hotararii pronuntate. ;)

de acord, am aceeasi parere.

Alte discuții în legătură

Lamurirea hotararii judecatoresti anamariamed anamariamed Buna ziua, Am si eu o nelamurire, va rog sa ma ajutati sa gasesc un raspuns. Am fost parte civila intr-un dosar in care am avut castig de cauza (fond, ... (vezi toată discuția)
Cale de atac ContSters154162 ContSters154162 O decizie civila irevocabila, pronuntata de catre Curtea de Apel dupa judecarea unui recurs intr-un litigiu de munca, si prin care se obliga societatea parata ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca -um pot revizuii o hotarare definitiva, irevocabila, cu investire executorie RizeaCoralia RizeaCoralia am un litigiu de munca, am fost sanctionata disciplinar, am contestat decizia respectiva in instanta, instanta de fond a admis in parte actiunea formulata de ... (vezi toată discuția)