avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sotul are drept asupra mostenirii mele?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sotul are drept asupra mostenirii mele?

Buna ziua.Va rog daca se poate sa-mi raspundeti la o intrebare.Daca dupa casatorie mostenesc un imobil( casa cu teren) sotul are dreptul la acest imobil in caz de divort? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 14:43, 18 Martie 2011
Nu are acest drept.Bunurile dobandite de oricare dintre soti prin mostenire sau donatie, devin bunurii proprii ale aceluia care le dobandeste.
Bunurile dobândite în timpul căsătoriei prin moştenire, legat sau donaţie, afară de cazul în care dispunătorul a prevăzut că ele vor fi comune sunt bunuri proprii ale fiecăruia dintre soţi.
Nu, deoarece bunurile dobandite prin mostenire, chiar in timpul casatoriei, sunt considerate bunuri proprii, ceea ce le excluse de la masa bunurilor de impartit in cazul unui divort si al unui partaj.
Tot asa sunt considerate si bunurile primite cu titlu de donatie, dar manual, dar numai daca sunt facute exclusiv pentru dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul judiciar - nuante leslie leslie In cazul in care sotul si sotia au cumparat/construit in timpul casatoriei un teren+ vila la tara si doua garsoniere in oras, date in folosinta copiilor, toate ... (vezi toată discuția)
Divort elisabeta11 elisabeta11 vreau sa divortez di doresc sa stiu cum se procedeaza la partaj, cum se impart bunurile?...2 masini si o casa, mentionez ca imobilul a fost al socrilor mei ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters192876 ContSters192876 Ce fel de act trebuie sa fac pentru a imi ramane casa parintilor mie, fara sa poata a fi impartita cu fratele, sau sotul meu in caz de divort. Multumesc (vezi toată discuția)