avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Sfaturi, va rog! Merita sa urmez cursurile facultatii ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Sfaturi, va rog! Merita sa urmez cursurile facultatii de drept?

Buna seara!sunt inca eleva in clasa a 12a si am ales sa dau la facultatea de drept din Bucuresti , pentru ca acolo admiterea din cate am auzit este mai grea si astfel se face o departajare mai buna..acum ,am o intrebare pentru cei care abia au terminat sau inca sunt in anii de studiu.Se merita,e atat de mult de invatat precum se spune ?Nu am relatii in domeniu si mi as dori sa reusesc ...niste sfaturi m ar ajuta.Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
RuxandraR, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters198945 , utilizator 15:35, 3 Aprilie 2011
Daca aveti chemare pentru stiintele juridice va sfatui sa mergeti cu capul sus si sa studiati "DREPTU", Intradevar este foarte mult de invatat dar ai si satisfactia ca poti face ce nu pot face altii, sa ai logica in abordarea unei probleme sa poti da o interpretare cat mai aproape de ce avrut legiuitorul prin legea adoptata. Sunt chestiuni frumoase.
Eu va doresc succes si sa fii in randul celor cu robe...=D>
Mersi!
Ce anume intelegi prin "se merita"?
Facultatea de drept este intr-adevar una grea, dar daca simti ca asta doresti sa faci nu ar trebui sa te gandesti daca este mult de invatat.
Da, este mult de invatat, sunt carti de la minim 300 pg pana la 1000 pg si cate 7 materii pe semestru. Te poti limita la a invata cursurile predate si sa te alegi doar cu o diploma sau poti invata si cate 500pg pt un examen si sa profesezi asa cum trebuie. Satisfactia este mare la sfarsit, dar poti reusi numai daca iti place domeniul deoarece cu invatatul te obisnuiesti si ajungi sa il faci din placere, mai putin cand te prinde dimineata si trebuie sa te pregatesti sa placi la facultate:)).
Nu trebuie sa te descurajeze faptul ca nu ai relatii in domeniu, poti face treaba buna si fara aceste relatii, pe fortele proprii si iti recomand sa ai o activitate bogata in timpul facultatii, sa participi la cat mai multe activitati si concursuri pt a iti face un CV de admirat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2011
ContSters178374, utilizator
"se merita"-eforturile necesare pentru a ajunge cineva sunt atat de mari?am auzit ca pentru magistratura e exagerat de greu si intra foarte putini ,iar avocati sunt multi...si putini sunt bine platiti si recunoscuti in domeniu
P.S : sunt oarecum descurajata si am resentimente ca nu am dat la medicina!(daca deja am gandirea asta...e clar :()
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2011
RuxandraR, utilizator
Iti faci prea multe probleme. In orice domeniu depui eforturi mari pt a fi recunoscut, nu doar in domeniul juridic. Pt magistratura poti sa te gandesti de la 30 de ani in sus, cand ai experienta necesara, iar daca inveti intri si la INM. Avocati sunt multi, dar putini sunt buni, iar ca avocat iti faci singur banii dupa profesionalismul si cunostintele pe care le detii. Nu e nevoie sa ajungi in top 10 avocati pt a fi considerat un avocat de renume deoarece un astfel de avocat se naste poate o data la 10ani.
Este martie, te poti pregati oricand si pt medicina, cert e ca ambele domenii necesita ani buni de munca pe langa facultate.
Nu e bine niciodata sa te iei dupa auzite si eu am auzit multe pana sa intru in domeniu, dar putine s-au dovedit a fi adevarate.
Ultima modificare: Duminică, 20 Martie 2011
ContSters178374, utilizator

Alte discuții în legătură

Facultatea de drept stix140791 stix140791 Buna ziua, sunt un proaspat absolvent de liceu, cu vise destul de indraznete.As dori sa cer o parere celor avizati. Sa aleg o facultate de drept particulara? ... (vezi toată discuția)
Ajutor-carierã Sacred Sacred Bună ziua! Pentru început mă voi prezenta:Sunt un băiat de 14 ani din Galaţi-ştiu că e prematur să vorbesc despre asta acum deoarece de abia am intrat ... (vezi toată discuția)
E greu sa fii avocat? astept opiniile dvs. ContSters206195 ContSters206195 Buna ziua, As dori sa va intreb despre Facultatea de Drept, cat de greu e sa studiezi, cum e meseria de avocat. Ma gandesc ca trebuie sa inveti mult, ... (vezi toată discuția)