avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu vecinii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu vecinii

Buna seara,am si eu nevoie de ajutorul dvs. in urmatoarea problema:locuim la etajul 2 intr-un bloc de 4 etaje.Vecinii de la etajul 3,pensionari amandoi,sustin ca nu se pot odihni din cauza unui vajait pe care ei il aud;acuzandu-ne pe noi si pe cei de la 4 ca avem un aparat special,pe care il punem in functiune pentru a nu-i lasa pe ei sa se odihneasca.La inceput( adica anul trecut in vara),nu le-am dat prea mare importanta,si le-am explicat frumos si noi si cei de la 4 ca nu le face nimeni asa ceva si ca poate ar fi mai bine sa consulte un medic daca aud vajaieli( ea chiar a suferit o operatie pe creier);in fine dupa ce ne-am deplasat de mai multe ori in locuinta cu pricina si noi si cei de la 4,si in final si alti vecini de scara am ajuns la concluzia ca ei nu sunt normali;nimeni nu auzea nici un zgomot!Apoi treaba s-a complicat in sensul ca ne-au reclamat la politie;dupa vreo 3-4 vizite de la sectorist s-a dumirit si acesta ca ei au ceva probleme si le-a pus in vedere sa-si vada de treaba ca nu se aude nici un zgomot in apartamentul lor.Vazand ca sectoristul nu le mai da atentie,s-au dus la Brasov (noi locuind in Rasnov)si au reclamat politia din Rasnov ca nu au luat nici o masura impotriva noastra.In urma acestei reclamatii am fost vizitati din nou de sectorist care si-a cerut scuze ca trebuie sa ne deranjeze si ne-a luat o declaratie vis-a-vis de reclamatia celor de la 3.Aceasta declaratie au dat-o si cei de la 4 si era ceva de genul ca din 1978 de cand locuim in bloc nu am avut probleme cu nimeni si problemele au inceput doar dupa ce ea a suferit operatia pe creier.Asta s-a intamplat in septembrie.Am avut liniste pana in ianuarie cand ne-am trezit cu politia comunitara la usa,care ne-a adus la cunostinta faptul ca vecinii de la 3 ne-au reclamat atat pe noi cat ci pe cei de la 4 la primarie.Ma rog oamenii s-au dus si sus si au vazut ca nu se aude nici un vajait,si au plecat.Au revenit dupa 2-3 saptamani,aceeasi situatie!Ma rog punctul culminant este ca vecinii ne-au dat in judecata atat pe noi cat si pe cei de la etajul 4!Acest lucru l-am aflat tot de la niste politisti comunitari care au venit ieri si au facut verificari atat la noi cat si la ceilalti vecini de pe scara.Ce pot eu sa fac,legal ,ca sa-i potolesc ca deja situatia a devenit iritanta?Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: adin67 , utilizator 23:36, 21 Martie 2011
Pentru v-au dat în judecată? Care este obiectul cauzei?
Mai mult ca sigur vecinii dvs sufera de o afectiune a urechilor numita acufena, frecventa in randul batranilor. Probabil pe un fond psihic labil vecinii au ajuns la concluzia ca sunt deranjati de zgomot din exterior . Eventual in cadrul procesului in care sunteti parte dvs printr-o cerere reconventionala puteti cere instantei efectuarea unei expertize medicale prin care sa se stabileasca daca originea zgomotului (vajaitului) provine de la afectiunea mentionata mai sus. Contextual depinde si de ce fel de actiunea au deschis partea reclamanta.
Indiferent de autoritatea la care vecinii inteleg sa adreseze plangerea ,acestia trebuie sa aduca probe teminice care sa le sustina aspectele sesizate
Pana in momentul de fata detineti mai multe dovezi de la evenimentele anterioare,care au constatat ca nu se confirma acuzele ,plangerile formulate impotriva dvs
Aveti posibilitatea sa solicitati initial presedintelui de asociatie sa comunice persoanelor in cauza sa se retina a mai intreprinde demersuri nejustificate
Daca vecinii staruie in reclamatii impotriva dvs si a celorlalti vecini,pentru stoparea activitatii,aveti dreptul la randul dvs sa formulati plangere sub aspectul savarsirii infractiunii de denuntare calomnioasa,ocazie cu care poate respectivii se vor retine a mai formula plangeri neintemeiate
Multumesc mult pentru raspunsuri.Nu stiu exact cum au formulat ei acuzatiile;noi am aflat ca ne-au dat in judecata de la cei doi politisti comunitari care au venit la noi si au facut ceva verificari si la ceilalti vecini.Nu am primit nimic oficial!Exista vreo modalitate prin care pot afla exact acuzatiile sau daca chiar s-a inceput un proces?Chiar nu stiu cum functioneaza aceste lucruri.De exemplu eu daca vreau sa dau pe cineva in judecata pot sa ma duc la tribunal si sa spun ca X ma deranjeaza si gata incepe procesul?Pot suna la tribunal sa intreb daca intr-adevar am fost dati in judecata?Multumeswc mult pentru raspunsuri!
Nu e chiar asa cu una cu doua, sunt niste etape procesuale prevazute in codul de pr.civila, dupa care o persoana poate sa cheme in judecata o alta pers. Vecinii dvs. ptr. a va da in judecata trebuie sa depuna la judecatorie o cerere prin care va cheama in judecata, etc. Oricum, dvs. in cazul in care veti fi chemat in judecata , veti primi o citatie(insotita eventual de cerere, acte etc.) in care sunt trecute toate datele despre locul si data(termenul) la care se desfasoara judecata. Veti putea analiza dosarul cauzei la instanta, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatii abuzive aliliv2005 aliliv2005 sunt foarte stresat de cam o luna un vecin ma tot reclama la politia comunitara jandarmerie si politia romana in acelasi timp si pentru acelasi lucru ... (vezi toată discuția)
Doresc sa chem in judecata un vecin pentru ca de 8 luni isi renoveaza ... Valsymy Valsymy Doresc sa chem in judecata un vecin pentru ca de 8 luni isi renoveaza apartamentul si nu mai termina (face o galagie infernala), am chemat de 5 ori politia si ... (vezi toată discuția)
Rezolvare sesizare tulburarea ordinii si linistii publice eugenmarianpopa eugenmarianpopa Detin o garsoniera pe care am dat-o spre folosinta ( contract comodat). In bloc la etajul inferior locuieste o persoana in varsta care are probleme cu auzul ... (vezi toată discuția)