avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... fondurile europene nerambursabile
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

fondurile europene nerambursabile

vreau sa deschid o fabrica de confectii in mediul rural,vreau sa stiu daca pot accesa fonduri europene nerambursabile si ce documentatie este necesara? Doresc cosultanta pt proiect!!!!!!!
Buna ziua

In cadrul masurii 312 , in functie de codul CAEN a activitatii societatii dvs., in principiu, puteti accesa fonduri nerambursabile.

In luna mai va deveni activ fondul pentru dezvoltarea microintreprinderilor din mediul rural.Activitatea dvs. "Fabricarea articolelor de imbracaminte"-de exemplu, este o activitate eligibila la finantare in cadrul masurii 312-fabricarea articolelor de imbracaminte, cu exceptia articolelor din blana coduri CAEN-1810,1821,1822,1823,1771,1824 .Va invit sa studiati lista codurilor CAEN ANEXA nr.9 [ link extern ] /

La acest fond puteti apela daca sunteti:
-persoana fizica ce se va atesta ulterior ca persoana fizica autorizata sau ca SRL;
-persoana fizica autorizata;
-microintreprinderi (1-9 salariati si cifra de afaceri pana in 2 milioane de euro, pe anul 2010) cu bilant pe anul 2010 sau, care nu au avut activitate in ultimii trei ani-denumite start-up.

Persoanele fizice autorizate sau SRL trebuie sa aiba in statut inscris codul CAEN din tabelul privind lista codurilor CAEN aferente activitatilor care sunt eligibile la finantare in cadrul masurii 312.
Amplasarea sediului si a punctelor de lucru va fi in mod obligatoriu, in mediul rural.

Valoarea fondului nerambursabil este cuprinsa intre 5000-50.000 eoru pentru persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, cabinete medicale.Valoarea nerambursabila este de 70% din valoarea proiectului.

De exemplu, daca dvs. sunteti PFA si faceti un proiect in valoare de 50.000. euro, fara TVA, veti primi 70% din cei 50.000. euro si veti pune dvs. diferenta plus TVA 24 %.

Pentru proiectele ce depasesc valorile mentionate anterior, solicitantul va cofinanta suplimentar.

Perioada in care se pot depune proiectele este de 30 de zile iar de regula, intocmirea unui studiu de fezabilitate/dosarului de finantare dureaza peste 30 de zile, astfel ca, daca doriti sa obtineti finantare, va trebui sa efectuati, cat mai repede, demersuri in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene nerambursabile Edmontonian Edmontonian Buna ziua, am o firma care se ocupa de mentenanta si reparatii prin sudura. As dori sa stiu daca pot accesa fonduri europene nerambursabile pentru o noua ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene: masurile 312, 313 MobilierCafenele MobilierCafenele Este destul de bine informata lumea referitor la fondurile europene nerambursabile? Stiti ca ele se dau si pentru dezvoltarea unei afaceri? Sau pentru ... (vezi toată discuția)
Laborator analize medicale cu fonduri nerambursabile iulia pinzaru iulia pinzaru Buna ziua, as dori cateva informatii referitoare la infiintarea unui laborator de analize medicale, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile, intr-o ... (vezi toată discuția)