avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Depasire pe linia continua
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Depasire pe linia continua

Buna ziua
Ma numesc Cristi sunt din Iasi si ieri am ramas fara permisul de conducere pentru depasire pe linie continua si vreau sa va spun exact cum sa intamplat totul si daca ma puteti ajuta cu un sfat pentru ca modalitatea in care am ramas fara permis mi sa parut abuziva
Ieri veneam de la Vaslui spre Iasi impreuna cu sotia si cumnatul meu cand in localitatea Schitu Duca am fost oprit de un echipaj al politie rutiere si mi s au cerut actele la control , nu stiam de ce am fost oprit din cauza ca ei aveau radar dar detectorul meu il detectase din timp si incetinisem deci pentru viteza era exclus , l-am intrebat pe domnul agent pentru ce am fost oprit si el a dat prin statie sa intrebe motivul pentru care am fost oprit , prima data nu se intelegea mai nimic dar dupa ce a mai dat o data am inteles ca depasisem pe linie continua cu o localitate mai in urma...i-am spus domnului politist ca eu nu tin minte sa fi depasit nici un autoturism pe linie continua iar el mi-a raspuns ca am fost filmat cand depaseam pe linie continua , m-am dus la celalalt agent din masina politiei care scria procesul verbal si l-am rugat sa dea prin statie sa verifice macar ce masina depaseam si sa imi spuna inainte sa ma lase fara permis degeaba , el mi a spus sa ma duc la masina ca este o actriune a politie si am fost filmat dintr o masina particulara. A venit dupa circa 25 minute la masina cu procesul verbal scris si cu dovada si ma intreaba daca am obiectii si sa semnez procesul verbal , eu i-am spus ca normal ca am obiectii de facut si sa imi dea sa scriu ce obiectii am de facut , a refuzat sa imi dea procesul verbal sa scriu obiectiile si ma intrebat daca semnez sau nu procesul verbal si i-am raspuns ca eu nu semnez nimic atata timp cat nu ma lasa sa imi scriu obiectiile , el a scris la obiectii ca refuz sa semnez procesul verbal dupa care la rupt si mi la dat si mi a spus ca daca nu imi convine ceva sa fac contestatie. De ciuda am pornit masina si m-am intors sa vad si eu unde sunt politistii cu masina din care m-au filmat ca am depasit pe linie continua sa ii intreb si eu ce am depasit si unde am depasit , am mers 5-6 km si am vazut undeva in afara soselei dupa un copac un Volkswagen Transporter alb in care se vedeau doua persoane in civil dupa cum aratau m-am prins ca sunt ei si am oprit si m-am dus la ei sa ii intreb cand am depasit si unde si daca este normal sa stea in masini civile cu statie cumparata din magazin cu antena cu talpa magnetica si sa emita pe frecventa politiei? nici nu s-au deranjat sa vorbeasca cu mine....au dat geamul jos si ne-au spus sa plecam de acolo. Precizez ca nu aveau nici o camera sau vre un aparat radar montat pe masina respectiva iar numerele la masina erau de Iasi.
Vreau sa depun contestatie la judecatorie il am ca martor pe cumnatul meu , ce am gasit eu pana acum este ca domnul politist era obligat sa scrie la obiectii ce aveam eu de spus altfel se poate anula procesul verbal , iar daca eu refuzam cu adevarat sa semnez el trebuia sa aduca un martor si sa il treaca in procesul verbal...ceia ce nu a facut.
Cel mai recent răspuns: sanducu1 , utilizator 09:44, 20 Martie 2011
Contestati procesul verbal in termen de 15 zile. Solicitati proba cu fotografia.
Multumesc,

Maine am sa ma duc sa depun contestatia dar as vrea sa stiu daca este legal ca politia sa stea in masini private cu mijloce de comunicare cumparate din orice magazin sau telefon mobil si ca sa culeaga permise ?
Mentionez ca vorbeau si la telefon pentru ca prin statie se auzea foarte prost.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire pe linie continua caddy1222 caddy1222 Am fost surprins de radar ca am depasit pe linie continua si am oprit masina inainte sa ajung la ei si sa ma poata opri siam plecat cu alta masina . ce ar ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru depasire pe linie continua dragos280 dragos280 va relatez urmatoarele; in data de 8 martie ma deplasam dinspre vaslui spre iasi.aproape de intrarea in iasi (pe bucium,drum dificil datorita ... (vezi toată discuția)
Actiune politia romana offsetman offsetman Buna ziua, ieri am avut si eu urmatoarea problema: ma deplasam cu masina dinspre Slobozia spre Bucuresti, iar intr-o localitate, era amplasat loganul politiei ... (vezi toată discuția)