avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Vecinul socrilor mei vrea sa mute gardul despartitor pe motiv ca nu are latimea care trebuie. Casa se afla la tara. In urma cu cca 35-40 de ani el a facut gardul(de fapt tatal sau decedat de cca 4-5ani) si de atunci nu a fost nicio discutie legata de acest aspect. In 1993 s-a emis titlul de proprietate conform legii fondului funciar din 1991 si atunci, in urma masuratorilor ce nu s-a gasit acasa s-a dat in camp, pe baza procesului verbal de punere in posesie.Acum el vine si spune ca la vremea aceea s-ar fi masurat numai in spate si ca de fapt in fata nu are latimea care ar fi trebuit, ba mai mult de atat spune ca tatal sau ar fi dat cca 30-50 cm socrilor mei sa nu strice o placa din beton(gardul socrilor este din placi beton +scandura). Intrebarea mea este daca poate cineva sa vina acum dupa atat timp si sa ii oblige pe socrii mei sa mute gardul.
Cel mai recent răspuns: Vasile Olteanu , utilizator 11:50, 20 Martie 2011
daca pe titlu apare suprafata exacta si in urma noilor masuratori exista diferente atunci socrii dvs pot fi obligati sa mute gardul.
Socrii dvs au titlu de proprietate pe terenul pe care il au in posesie?
bineinteles
Ultima modificare: Duminică, 20 Martie 2011
Vasile Olteanu, utilizator
Numai daca i se adime o actiune in instanta vecinului.Pana atunci si asta inseamna drum lung, raspuns, nu!
multumesc

Alte discuții în legătură

Distrugere gard 2014Elena 2014Elena Ce sanctiune se aplica daca cineva iti strica un gard din scandura la gradina cum mi s-a intamplat , la un teren de legume masurat cadastral si intabulat. ... (vezi toată discuția)
Acces apa pluviala pe proprietate maraligeo maraligeo buna ziua ! Locuiesc la tara.santurile de colectare a apei din ploi, pe cca 400m pe ambele parti ale soselei, traverseaza soseaua in dreptul meu, , si intra ... (vezi toată discuția)
Documentatie cadastrala gresita? ce e de facut? mariob mariob In anul 2007 am cumparat 1000 mp teren impreuna cu socrii mei, terenul fiind ingradit cu un gard de plasa pe o bordura de beton ( si din aceasta cauza nu am ... (vezi toată discuția)