avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acces apa pluviala pe proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acces apa pluviala pe proprietate

buna ziua !
Locuiesc la tara.santurile de colectare a apei din ploi, pe cca 400m pe ambele parti ale soselei, traverseaza soseaua in dreptul meu, , si intra pe proprietate, pe linga curtea vecinului, pe cca,20m, dupa care traverseaza proprietate, oarecum diagonal, pe cca40-45m, proprietatea avind o latime de 30 m.Apa din ploi, a erodat in timp pe sub bordura de ciment,a cardului, facind linga gard o,,treapta ''de aptoape 1m, pe latime de 2-3m. Gardul vecinului, din placi beton, s-a aplecat spre el 40-50 cm --sus. INTREBARE. primaria, poate fi obligata sa amenajeze cu dale beton, acest curs de apa, din ploi-- si de asemenea sa il intretina in timp. De asemenea, fiind proprietar, eu platesc impozit la intreaga suprafata de teren, o latime de pina la 2m, pe toata lungimea fiind neutilizabila.In sfirsit, pot, am dreptul sa opresc definitiv acesul apei pe proprietate, in conditiile in care primaria spune ca pe proprietate sa il amenajez eu. multumesc-astept rasp dv, pe forum, sau, de ce nu pe mail.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:30, 14 Aprilie 2014
maraligeo a scris:


am dreptul sa opresc definitiv acesul apei pe proprietate, in conditiile in care primaria spune ca pe proprietate sa il amenajez eu.


In situatia in care interveniti neautorizat asupra constructiei executate de primarie va asumati consecintele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute teo55 teo55 buna ziua, Detin un teren intravilan cu destinatia teren constructii avand acces la strada pe un drum cu latimea de 3m, drum aflat in proprietatea mea. ... (vezi toată discuția)
Tulburare posesie vasilemb vasilemb Eu am gard pe proprietatea mea si bunicul mi-a spus ca atunci cand l-a construit a lasat 1 m din proprietate ca sa il poata repara si ca sa nu creasca pomi la ... (vezi toată discuția)
Proprietatea comuna a mamei si matusii partial ocupata de catre vecin, fratele lor daniel_fergusson daniel_fergusson Buna ziua .-In anul 2005 unchiul meu “a cumparat” de la mama lui (bunica mea) 500m² din total 1500m² intravilan. Real, a fost donatie pt ca la notar ia ... (vezi toată discuția)