Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
In nici un caz nu se poate anula contractul de vanzare cumparare.
Printre altele scrie acolo:
1. [...]De altfel proprietatea este un drept protejat prin constituţie, iar actele de dispoziţie asupra acesteia nu pot fi îngrădite
Exemple: cumpărarea unei case în paragină pentru terenul
aferent, cumpărarea unor case în zone rurale (de paiantă sau pamânt, de pildă, deci total ineficiente energetic), la valori care depăşesc cu puţin valoarea înmulţită de câteva ori a unui certificat energetic, etc. ªi acestea sunt situaţii în care nimeni nu poate refuza transferul proprietăţii dacă părţile au consimţit să procedeze astfel.
6. Există apoi şi o serioasă problemă practică: deficitul de auditori energetici şi concentrarea lor în municipiile reşedinţă de judeţ
Cred ca din nou am trece la nerespectarea "dreptului de proprietate , absolut si exclusiv" in limitele legii.
Nu cred ca exista cineva care sa nu doreasca sa-si faca respectiva casa mai calduroasa, sa cheltuiasca mai putin la intretinere, etc
Ca urmare a confuziei generale generate de ping-pongul fara sfarsit jucat in mass-media pe subiectul
obligativitatii/ne-obligativitatii solicitarii certificatului de performanta energetica in cazul tranzactiilor, dar si
al receptiei lucrarilor la cladirile noi, solicitam Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului
modificarea Legii nr. 372/2005 si a normelor sale de aplicare, precum si sprijinul Ministerului Justitiei
in acest demers, astfel incat ele sa includa si sanctiuni pentru neaplicare si sa instituie sanctiunea nulitatii
absolute a actelor de vanzare-cumparare/inchiriere imobiliara sau de receptie a lucrarilor, realizate fara
obtinerea certificatului de performanta energetica.