avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru si intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru si intabulare

buna ziua. Detin un imobil din1982 (teren si constructie) am titlu de proprietate numai pe teren(conf.legii18/1991) pentru casa nu este succesiunea facuta dar rolul e pe numele meu si platesc impozit. As vrea sa stiu daca pot sa fac cadastru si intabularea pe acest imobil ca sa pot sa vand la alta persoana pentru a construi pe acest teren si daca aceasta persoana ar avea dreptul sa schimbe destinatia constructiei vechi din casa de locuit in garaj.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: SC TOP SURVEY SRL , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 22:59, 12 Noiembrie 2011
Cine este proprietarul cladirii? Parintii dvs? Daca raspunsul este da, atunci vanzarea trebuie sa fie facuta de toti mostenitorii sau sa dezbateti mai intai succesiunea si daca imobilul cade in lotul dvs il puteti instraina.
In ceea ce priveste intrebarea dvs daca cumparatorul poate schimba destinatia cladirii, raspunsul este DA. Devenind proprietar poate sa faca ce doreste cu bunurile sale.
Fara sa detineti acte pe casa nu se accepta intabularea decat pe teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate pentru o casa construita fara autorizatie in 1967 Georgeta Anghel (Rusu) Georgeta Anghel (Rusu) Problema pe care o am este legata de dreptul de proprietate asupra imobilului. Pentru teren am obtinut hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act ... (vezi toată discuția)
Schimb destinatie casa dodostar dodostar Am cumparat un imobil si as dori sa stiu ce acte imi trebuie sa schimb destinatia unei constructii din casa de locuit in garaj. mentionez ca detin contractul ... (vezi toată discuția)
Magazie transformata in casa danielrot danielrot Buna ziua, In urma cu vreo 15 ani am cumparat o cladire din caramida, foarte solida, folosita de comunisti drept magazie de cereale. Am transformat-o in casa, ... (vezi toată discuția)