avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PFA existent mai trebuie facut ceva dupa legea noua?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PFA existent mai trebuie facut ceva dupa legea noua?

Un PFA care este infiintat in baza legii vechi mai trebuie sa faca ceva la ONRC acum dupa legea noua?
Cel mai recent răspuns: carmenuta.c , utilizator 23:10, 4 Iunie 2008
OUG 44/2008 prevede urmatoarele:
Art. 39. -
(1) Procedurile desfăşurate potrivit Legii nr. 300/2004, cu modificările şi completările ulterioare, se vor finaliza potrivit prevederilor legii aplicabile la data iniţierii acestora.
(2) Persoanele fizice şi asociaţiile familiale autorizate şi înregistrate în registrul comerţului în temeiul unor acte normative anterioare prezentei ordonanţe de urgenţă pot funcţiona în baza certificatului de înregistrare, emis de oficiul registrului comerţului de pe lângă tribunal, un an de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.
(3) Până la împlinirea termenului de un an, persoanele prevăzute la alin. (2) vor opta pentru desfăşurarea activităţii în una dintre formele prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă. Dispoziţiile cap. II se aplică în mod corespunzător.
(4) Persoanele prevăzute la alin. (2) care nu şi-au exercitat dreptul de opţiune îşi încetează activitatea şi vor fi radiate din registrul comerţului, din oficiu, fără nicio altă formalitate.
(5) Rezoluţia prin care directorul oficiului registrului comerţului de pe lângă tribunal dispune radierea se publică pe pagina de internet a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului şi se afişează, sub formă tabelară, la sediul oficiului registrului comerţului unde s-a dispus radierea. Împotriva rezoluţiei se poate formula plângere, în condiţiile art. 12, care se aplică în mod corespunzător.
deci trebuie sa ma reinregistrez?
si sa aduc iar toate actele cu care m-am autorizat intitial?
in termen de un de la data intrarii in vigoare a ordonantei, adica pana la 16 aprilie 2009, va trebui sa faceti modificarea de regim juridic din PF in PFA conform noii ordonante. Aceasta presupune sa depuneti doar cerere de inregistrare mentiuni (anexa A), actul de spatiu pentru sediul profesional si/sau puncte de lucru in forma legalizata, copie dupa CI, declaratia model 2, specimen de semnatura, dovada experientei profesionale in domeniul in care activati (daca este cazul), certificatul de inmatriculare original, autorizatia de la primarie in original (care se retine de registru pentru a fi trimisa primariei in vederea anularii) si sa achitati taxele de registru. Sper ca n-am omis nimic :). Asta numai cu conditia ca pana atunci sa nu se modifice din nou legislatia in materie :).
Si la viteza cu care se schimba legile, nu se stie daca nu va grabiti!
Doamne...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie familiala - pana la ce data a fost valabila forma de organizare? Viviana Savulescu Viviana Savulescu stie cineva pana la ce data au fost valabile vechile asociatii familiale? intocmite cf. L.300/2004? (vezi toată discuția)
Autorizatie pf ritabutnar ritabutnar BUNA ZIUA , ESTE ADEVARAT CA PF TREBUIE SA FACA DIN NOU TOATA DOCUMENTATIA PENTRU A FII IN LEGALITATE , PENTRU A PUTEA AVEA CALITATE DE ANGAJATOR :stunned: (vezi toată discuția)
Pot infiinta un pfa daca in trecut am avut af si de cca 3 ani nu am platit nici pana acum impozitul de 6 milioane lei-cat era atunci? leo2000ro leo2000ro Buna ziua...va rog sa ma ajutati si pe mine.Momentan sunt angajata cu carte de munca;acum vreo 4-5 ani am avut deschisa o asociatie familiala,o mica taraba cu ... (vezi toată discuția)