avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... sesizare comisie disciplina
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

sesizare comisie disciplina

comisia de disciplina poate fi sesizata de catre cineva din afara institutiei? de catre un nemultumit de activitatea unui functionar?
Cel mai recent răspuns: Darius M , utilizator 10:13, 21 Martie 2011
Nu, acesta din urma se poate plinge numai in contencios administrativ, insa poate sa faca o plingere adresata institutiei care sa constituie motiv de cercetare disciplinara
"Nu, acesta din urma se poate plinge numai in contencios administrativ"

NO COMMENT:hammer:

H.G. nr. 1.344/2007 privind normele de organizare şi funcţionare a comisiilor de disciplină

ART. 27
(1) Comisia de disciplină poate fi sesizată de orice persoană care se consideră vătămată prin fapta unui funcţionar public.
(2) Sesizarea se depune la registratura autorităţii sau instituţiei publice în cadrul căreia funcţionarul public îşi desfăşoară activitatea, respectiv la registratura autorităţii ori instituţiei publice la nivelul căreia este constituită comisia de disciplină competentă potrivit prezentei hotărâri. Sesizarea se transmite secretarului comisiei de disciplină în termen de maximum 3 zile lucrătoare.
atunci daca conducatorul institutiei considera ca functionarul este vinovat va actiona in consecinta !....deci oricine poate depune o sesizare!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie de disciplina aricici aricici Dupa parerea dvs, un functionar public are dreptul sa-si reclame seful la comisia de disciplina, sau ar trebui sa se adreseze instantei ? conflictul consta in ... (vezi toată discuția)
Comisia de disciplina victorya_21 victorya_21 La intrunirea comisiei de disciplina in cadrul unei institutii ,,persoana care trebuie judecata poate fi insotita de avocat sau poate fi reprezentata doar de ... (vezi toată discuția)
Cine conduce comisia de disciplina daca presedintele este in concediu medical? gordius gordius Va rog sa-mi spuneti conf.reglementarilor legale ,cine va prezida lucrarile comisiei de disciplina in cazul in care presedintele comisiei din motive de ... (vezi toată discuția)