avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reancredintare minor (11 ani si 5 luni)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reancredintare minor (11 ani si 5 luni)

Cum obtin reancredintarea minorei daca aceasta a fost incredintata mamei in urma divortului.Acum copilul de 11 ani si 5 luni, sustine ca este agresata, fizic si verbal de mama sa, fapt pentru care a cerut in mod expres sa vina la mine(tatal).Am si inregistrari audio cand e batuta cu cureaua. Sunt valabile ca probe?
Mai mult copilului nu ii sunt asigurate cele necesare traiului(imbracaminte, incaltaminte, mancare) cu toate ca primeste pensie peste 1ooo RON /luna de la mine.
-Primeste barbati in apartament care i-si fac dus , se imbata, fumeaza se saruta in fata copilului.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 14:43, 21 Martie 2011
este relativ simplu...deschideti o actiune in justitie pentru reincredintare minor si cum acesta are peste 10 ani, conform legii, va fi audiat de catre instanta.Daca este asa cum spuneti si daca minora doreste intr-adevar sa locuiasca cu dvs. instanta va incuviinta cu siguranta acest lucru... :thumbup: a nu se incerca fara avocat...:confused:este foarte important sa plecati bine in acest proces inca de la inceput...:yes:
inregistrarile audio cand bate copilul sunt luate in considerare?
Pentru a fi admisa actiunea de reincredintare minor, este necesar sa probati ca imprejurarile avute de instanta la luarea acestei masuri s-au schimbat, repectiv ca mama neglijeaza minora, ca nu ofera conditii optime de crestere si educare, ca aplica sanctiuni de natura celor expuse in mod repetat fara motiv ( aici nu am date suficiente exacte) si ca este in interesul minorei ca aceasta sa va fie dvs. incredintata.
Mai mult decat, va trebui sa probati care sunt motivele,conditiile si posibilitatile minorei de a beneficia de o crestere armonioasa alaturi de dvs. si nu alaturi de mama ei.
In cadrul actiunii de reincredintare, minora va ascultata de catre instanta cu privire la optiunea sa privind reincredintarea catre dvs.
Probe:-inscrisuri, martori, interogatoriul paratei, ancheta sociala, ascultarea minorei.
Angajati avocat.
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
-am introdus actiune de reancredintare(primul termen iunie 2011)
-minora vrea sa se mute la mine,inainte de inceperea procesului (si de pronuntarea hotararii de reancredintare).
Ce consecinte ar avea acest lucru?
poate sa se mute si promovati in paralel ordonanta presedentiala de incredintarea copilului pana la solutionarea pe fond a cauzei. Adunati probe si consultati , macar un avocat sa nu aveti probleme.

Alte discuții în legătură

Cerere reincredintare minor alemate1974 alemate1974 Am rugamintea de a ma ajuta cu o informatie. Am ofetita de 8 ani care a fost incredintata spre crestere si educare mamei. Mama s-a recasatorit si locuieste ... (vezi toată discuția)
Reancredintare minor mariusbe mariusbe Buna ziua Va rog daca se poate, am nevoie de un sfat. Am un copil de 4 ani si in vara a fost incredintat mamei pt. crestere cu acordul meu. De aproximativ 2 ... (vezi toată discuția)
Reancredintare minor day_ever day_ever Maaflu intr-o situatie delicata ..sunt in divort si am o fetita de 5 ani..din prima mea casatorie mai am un baiat de 13 ani incredintat mie....Eu am fost ... (vezi toată discuția)