avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

Am cumparat un teren in 1994, pe care, timp de 10 ani, am construit o casa cu cele 2 maini date de Dumnezeu. Pentru a construi am obtinut o autorizatie de constructie, cum cere legea. Problema este ca nu stiu cum sa fac sa obtin un act de proprietate pentru aceasta casa, intrucat am act de proprietate pentru teren, dar pentru casa nu cred ca este suficienta autorizatia de constructie ca sa dovedesc ca aceasta casa este a mea. Puteti sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac in aceasta situatie ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: madi60 , utilizator 10:33, 21 Martie 2011
autorizatia de constructie si procesul verbal de receptie al contructiei sunt suficiente pt a va dovedi dreptul de proprietate asupra constructiei.
Va multumesc, dar construindu-mi efectiv singur casa, in combinatie cu cine se emite procesul verbal de receptie. Eu il receptionez de la mine ?
Am uitat sa va spun ca actul de proprietate asupra casei imi va fi necesar pentru Cadastru.
Autorizatia de constructie a fost emisa acum 10 ani?
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
avvalentina, utilizator
Autorizatia a fost eliberata in 1996

Alte discuții în legătură

Act de proprietate Bora Irina Bora Irina cum pot obtine act de proprietate pentru o casa pe care am construit-o pe un teren pe care l-am cumparat? (vezi toată discuția)
Intabulare casa FarcasLiliana FarcasLiliana Buna ziua, M-ar interesa ceva detalii despre procesul de intabulare a unei case, acte, costuri etc. Multumesc mult. (vezi toată discuția)
Intabulare casa camelia_b camelia_b Buna, Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)