avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... PRECONTRACT (nu contract) de inchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

PRECONTRACT (nu contract) de inchiriere

In cazul in care o pers. juridica (SRL) incheie in precontract de inchiriere al unui spatiu (ap. sau casa), acesta are valoare juridica?
Care sunt caracteristicile legale (si juridice) ale unui precontract de inchiriere intre o soc. com si o pers. fizica (dar intre doua pers. juridice-exista vreo diferenta esentiala)?
Trebuie incheiat obligatoriu la un notar?, trebuie platit ceva avans?, cine credeti ca ar fi de acord sa incheie un precontract de inchiriere pe 5 ani (daca contractul propriu-zis ar fi pe 3 ani sau mai putin)?
Multumesc anticipat pt. raspuns (-uri)!
Cel mai recent răspuns: Adelina Motoi , Avocat 13:42, 21 Martie 2011
Printr-un antecontract, partile promit una alteia inceierea in viitorul apropiat a contractului propriu-zis.
Contractele, cu exceptia celor de vanzare-cumparare terenuri si donatiile, nu sunt necesar a fi facute la notar.
Partile pot, ele singure, sa intocmeasca contractul respectiv care va fi perfect valabil prin simpla semnare a lui sau, in situatia in care partile nu se descurca in redactarea respectivului contract, pot apela la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract de vanzare cumparare apartament otto2007 otto2007 Buna ziua, vreau sa fac un precontract de vanzare-cumparare a ap pe care il am . Am sediul social al firmei ,in acest apartament, fara activitate, ap nu ... (vezi toată discuția)
Conventie (precontract de vanzare-cumparare) broasca maria broasca maria in octombrie am incheiat um precontract de vanzare-cumparare achitand 25% din suma totala,urmand ca in termen de un an sa achit diferenta si sa perfectam ... (vezi toată discuția)
Anulare antecontract de vanzare cumparare danic danic Va supun atentiei urmatoarea speta: In 12.08.2010 se incheie un antecontract de vanzare-cumparare pentru un imobil garaj auto identificat cu un nr cadastral. ... (vezi toată discuția)