Tatal meu a decedat in urma cu aproape doua luni!Mentionez ca sunt unic mostenitor.Trebuie sa fac un anumit demers in vederea acceptarii succesiunii sau totul se intampla de la sine!
Mergeţi la notar, vedeţi că va fi desemnat un notar de către Primărie, şi declaraţi că acceptaţi succesiunea în cazul în care nu doriţi acum să obţineţi certificatul de moştenitor.;)
Nu se intampla de la sine, trebuie sa mergeti la notar. Spre exemplu, ati spus ca sunteti unic mostenitor, deci nu mai analizam asta, dar sa presupunem ca tatal d-voastra avea in proprietate un imobil, chiar daca va revine de drept, nu veti figura ca proprietar al lui si deci nu veti putea face acte de dispozitie, asupra acestui imobil pana nu veti dezbate mostenirea si veti obtine certificatul de mostenitor in baza caruia proprietatea va fi inscrisa pe numele d-voastra. In concluzie, sa dezbateti sau nu succesiunea, depinde de continutul mostenirii si de interesul d-voastra .
In general nimic nu se intampla de la sine si nici dvoastra nu faceti exceptie. Mergeti si acceptati expres succesiunea la un notar ales de dvoastra lucru pe care sunteti obligat sa-l faceti in termen de 6 luni de la decesul tatalui. Daca doriti sa dezbateti succesiunea si sa obtineti un certificat de mostenitor tb sa vedeti cam ce valoare are/au bunul/bunurile ce compun masa succesorala si cam cat va costa, informatii pe care le puteti obtine de la notariat. Competent sa deschida procedura succesorala este oricare din notarii aflati in localitatea in raza careia defunctul si-a avut ultimul domiciliu.
Succesiune
zilzi
Mama a murit pe 6.07.2010 si am ramas pentru dezbaterea succesiunii tatal meu si cu mine.Noi avem o relatie foarte stransa si o buna intelegere.
Nu se pune ... (vezi toată discuția)